Fincancı’ya tahliye

Fincancı’ya tahliye
TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı hakkında ‘örgüt propagandası’ yaptığı iddiasıyla açılan davanın üçüncü duruşması İstanbul Çağlayan Adliyesi 24. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Mahkeme,...

TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı hakkında ‘örgüt propagandası’ yaptığı iddiasıyla açılan davanın üçüncü duruşması İstanbul Çağlayan Adliyesi 24. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Mahkeme, 2 yıl 8 ay 15 gün cezası ile birlikte, sanığın tutuklu kaldığı süreyi göz önünde bulundurarak Fincancı’nın tahliyesine karar verdi.

Duruşma nedeniyle Çağlayan Adliyesi tamamen abluka altına alındı. Emniyet, adliye önünde yüzlerce metre uzunluğunda bariyer kurarak kapattı. Çok sayıda TOMA ve gözaltı aracı da adliye önünde bekletildi. 24. Ağır Ceza Mahkemesi koridoru da yine polis bariyerleri kuruldu.


Duruşmada son sözü sorulan Fincancı, “Bu hukuki bir dava değil, siyasi bir dava. Siyaseten TTB’yi, demokratik ilkeleri yok etmek üzere bir dava” dedi. Fincancı’nın avukatı Meriç Eyüboğlu, “Ceza da verildi ama tahliye kararına çok sevindik, sürpriz oldu. Hiç beklemiyorduk, o nedenle çok mutluyuz” dedi.