Finlandiya’dan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’na ‘Cinsiyet Eşitliği Ödülü’

Finlandiya’dan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’na ‘Cinsiyet Eşitliği Ödülü’
Finlandiya Başbakanlığı’nın her yıl verdiği Uluslararası Cinsiyet Eşitliği Ödülü’nü (IGEP) bu yıl, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu aldı.Finlandiya Başbakanlığı, 2017’den bu yana her yıl, toplumsal cinsiyet...

Finlandiya Başbakanlığı’nın her yıl verdiği Uluslararası Cinsiyet Eşitliği Ödülü’nü (IGEP) bu yıl, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu aldı.

Finlandiya Başbakanlığı, 2017’den bu yana her yıl, toplumsal cinsiyet eşitliğini fark edilir şekilde savunan bireylere ve kurumlara “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Ödülü” veriyor. Ödüle bu yıl, Türkiye’de kadın cinayetlerine karşı mücadelede öne çıkan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu değer görüldü.

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Temsilcisi Gülsüm Kav ve Genel Sekreter Fidan Ataselim’e ödülü takdim etti. Gülsüm Kav, törende yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

GURURLU VE MAHCUBUZ
“Ödül almak genel olarak çok büyük bir mutluluk ve gurur vermekle birlikte, mücadeleye başlarken hiç aklımıza gelmeyen bir iyilikle karşılaştığımızı da düşünüyoruz. Biz hep yapmamız gerekeni, herkesin yapması gerekeni yaptığımızı düşündük ve bunun için ödül almak mahcup edici bile diyebiliriz.

Kadınların, kadın oldukları için erkekler tarafından öldürülmesi olarak tanımlanan kadın cinayetleri, dünya çapında toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin devam eden en önemli sonuçlarından biri kabul ediliyor. Türkiye’de, devletin sorunu çözmek yerine şiddet ile mücadele belgesi olan İstanbul Sözleşmesi’nde de geri adım attığı bir dönemdeyiz. Cinsiyet ve cinsel yönelim eşitliğini kabul etmeyen, ‘aile odaklı’ politikaların sonucunda her alanda eşitsizlik artıyor.”