Finlandiya’dan Türkiye ve Macaristan’a çağrı

Finlandiya’dan Türkiye ve Macaristan’a çağrı
Finlandiya Başbakanı Sanna Marin NATO’ya üyelikleri için Türkiye ve Macaristan’dan başvurularını onaylamalarını beklediklerini söyledi.30 NATO üyesinden şimdiye kadar sadece Macaristan ve Türkiye’de parlamentolar, İsveç...

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin NATO’ya üyelikleri için Türkiye ve Macaristan’dan başvurularını onaylamalarını beklediklerini söyledi.

30 NATO üyesinden şimdiye kadar sadece Macaristan ve Türkiye’de parlamentolar, İsveç ve Finlandiya’nın İttifak’a üyelik başvurusunu onaylamadı.

Sanna Marin, “Şimdi tüm gözler Macaristan ve Türkiye’nin üzerinde. Bu ülkelerin başvurularımızı onaylamasını bekliyoruz. Bunun tercihen daha erken yapılmasının daha geç olmasından daha önemli olduğunu düşünüyorum” açıklamasını yaptı.

Ankara’da iki İskandinav ülkesinin başvurularının ayrı ayrı değerlendirilmesi ve öncelikli olarak Finlandiya’nın katılımının onaylanması düşüncesi zaman zaman dile geliyor. Finlandiya ve İsveç ise geçen hafta yaptıkları açıklamada iki ülkenin NATO’ya aynı zamanda katılımında ısrarcı olduklarını ifade etmişti.

STOLTENBERG TÜRKİYE’YE GELECEK
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de 4 Kasım’da Türkiye’yi ziyaret edecek. Erdoğan’a randevu talebinde bulunan İsveç’in yeni Başbakanı Ulf Kristersson’un da Türkiye›ye giderek Cumhurbaşkanı ile görüşmesi bekleniyor.