Abdullah Biricik

Abdullah Biricik

FIRSAT GALİBİYETİ

Galatasaray ve Antalyaspor Süper Ligin 19. Haftasında NEF Arenada karşı karşıya geldi. Ancak bu müsabaka sıradan bir lig müsabakası değildi.

Bu karşılaşmayı farklı kılan pek çok önemli detay vardı.
l Şampiyonluğa oynaması gereken Galatasaray 24 puanla 12. Sırada, Nuri Şahin ile iyi bir futbol ve ivme yakalayan Antalyaspor ise 22 puanla 14. Sıradaydı. Yani iki takım arasındaki fark sadece 2’ydi.
l Galatasaray ligde hakem hatalarının da etkisiyle 7 maçtır kazanamıyordu.
l Fatih Terim camiada tartışılmaya başlanmış, tepkiler azımsanamayacak ölçülere ulaşmıştı.
l TFF’yi değiştirme vaadiyle Başkanlığa seçilen Burak Elmas yönetiminde çatlaklar artmış, Galatasaray Dijital Hizmetler Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Başkanlık Başdanışmanı Hande Ocak Başev, 7 Aralık tarihinde mevcut görevlerinin yanı sıra Galatasaray Spor Kulübü Derneği ve bağlı ortaklıklarına İcra Kurulu Başkanı/CEO olarak atanmış bu atamaya karşı çıkan Başkan Yardımcısı Rezan Epözdemir ve Köksal Ünlü istifa etmiş,Kurumsal İletişim Direktörü Ahu Özyurt ile de sürpriz bir şekilde yollar ayrılmıştı.
l Çok büyük umutlarla ve taraftarların desteği ile seçilen Burak Elmas yönetimi TFF ile olan mücadelesinde sınıfta kalmış, hakem hataları Nirvana’ya ulaşıp 7 maçlık kazanamama serisine dönüşmüş, büyük umutlar beslenen yönetimin bu kez istifası isteniyordu.

l Cicaldau ve Taylan kart cezalısı, Diagne Muslera ve Boey ise sakatlığı sebebi ile oynayamayacaktı.
Bu kadar önemli detaylarla başladı Galatasaray Antalyaspor müsabakası. Galatasaray oyuna tüm bu olayların bilinci ile çıktı adeta. %60 topla oynama yüzdesi ile ilk yarıyı tamamlayan Galatasaray, 12 gol pozisyonu yakalamayı başararak ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.
İkinci yarıya da bu tempo ile başlayan Galatasaray, Kerem Aktürkoğlu’nun harika golü ile çok istediği, kendisini krizden çıkarıp, düzlüğe ve ferahlığa götürecek fırsat galibiyetini kaçırmayarak Antalyaspor’u 2-0 mağlup etti.
Futbolda bazı galibiyetler size 3 puandan fazlasını kazandırır, nefes alıp önünüze sağlıklı bir şekilde bakmanızı sağlar. Galatasaray böyle bir galibiyet aldı. Hem Fatih Terim hem de Burak Elmas için yükselen istifa seslerini bir nebze de olsa azaltacak, Galatasaray’ı ocak ayı transfer dönemine umutla taşıyacak bir galibiyetti bu. Ligin ilk yarısında beklentilerin çok uzağında kalan Galatasaray’da Ocak transfer döneminde birçok oyuncu ile yolların ayrılması, en az 2-3 transfer yapılması bekleniyor. Sağlıklı geçirilecek bir transfer dönemi, Galatasaray’daki pek çok kronik problemi ortadan kaldırabilir.

Kerem ve Marcao gördükleri sarı kart sebebi ile önümüzdeki maçta forma giyemeyecek olan oyuncular oldu.
Aytaç Kara çok uzun süredir oynamamasına rağmen çok iyi bir maç çıkardı.
Oğulcan Çağlayan ikinci kez oynadığı sağ bek pozisyonunda, Yedlin’den daha iyi bir performans ortaya koydu.
Galatasaraylıların en büyük tedirginliği yaşadığı kalede ise İsmail Çipe çok iyi bir maç çıkararak, önümüzdeki maçlar adına güven vermeyi başardı.
Feghouli, Kerem Aktürkoğlu, Halil Dervişoğlu ve Mustafa Muhammed’den oluşan hücum hattı da dünkü galibiyetin temel sebebiydi…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Abdullah Biricik Arşivi