Fırtına Antalya’yı fena vurdu

Fırtına Antalya’yı fena vurdu
Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü’nün verdiği ‘turuncu kod’lu uyarının ardından gece saatlerinde Antalya’da fırtına etkili oldu. Sabah saatlerinde etkisini artıran fırtına nedeniyle kentin ana arterlerinde uzun araç kuyrukları...

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü’nün verdiği ‘turuncu kod’lu uyarının ardından gece saatlerinde Antalya’da fırtına etkili oldu. Sabah saatlerinde etkisini artıran fırtına nedeniyle kentin ana arterlerinde uzun araç kuyrukları oluştu. Saatteki hızı 123 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle çok sayıda ağaç devrildi. Konyaaltı Sahili’nde dev dalgalar oluştu. Antalya Havalimanı’nda da uçak seferleri aksadı. Fırtına nedeniyle alana inemeyen uçaklar, başka kentlere yönlendirildi. Fırtınanın bugün dinmesi bekleniyor.

HASTANENİN DIŞ CEPHESİ UÇTU
Fırtına nedeniyle Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde servislerin bulunduğu binanın dış cephe kaplamaları yerinden koptu.

YOL SUYLA SÜRÜKLENDİ
Konyaaltı ilçesinde Bahtılı-Çakırlar kara yolu üzerinde yapımı devam eden köprünün yanına geçici olarak yapılan ve ulaşımı sağlayan yan yol sel sularının altında kaldı. Dağdan dere yatağına giden sel sularına bir süre direnen asfalt yol, daha sonra parçalanarak suyla birlikte denize sürüklendi. Yol jandarma ekipleri tarafından trafiğe kapatıldı.

ARAÇLAR YOLDA KALDI, EVLERİ SU BASTI
Antalya-Kemer karayolundaki Batı çevre yolunun etrafında çok sayıda araç kalırken, bölgedeki evlerin zemin katlarını da su bastı. Konyaaltı ilçesi Liman Mahallesi’ndeki sokaklarda ise suyun yüksekliği 1 metreye ulaştı. Kızılarık Mahallesi’nde iş yerinin camları fırtına nedeniyle kırıldı. Döşemealtı ilçesi Nebiler Mahallesi’nde de metrekareye son 24 saate düşen yağış miktarı, 182 kilogramı geçti.