Fırtına rekora uçuyor

Fırtına rekora uçuyor
İttifak Holding Konyaspor'u sahasında 2-1 yenerek puanını 60'a yükselten lider Trabzonspor, 25. hafta itibarıyla tarihinde en yüksek ikinci puanını elde ettiği sezonu yaşıyor.Ligde 1995-96 sezonunu 82 puan ile ikinci sırada tamamlayan...

İttifak Holding Konyaspor'u sahasında 2-1 yenerek puanını 60'a yükselten lider Trabzonspor, 25. hafta itibarıyla tarihinde en yüksek ikinci puanını elde ettiği sezonu yaşıyor.

Ligde 1995-96 sezonunu 82 puan ile ikinci sırada tamamlayan bordo-mavililer, söz konusu sezonun 25. haftasında topladığı 61 puan ile en iyi derecesini elde etti.

Son 26 sezonun en fazla puanını bu sezon alma başarısı gösteren Karadeniz ekibinin rekor yılıyla arasında sadece 1 fark bulunuyor. Karadeniz ekibi, 82 puan ile son yıllarda başarılı olduğu 2010-2011 sezonunun 25. haftasında 57 puan elde etmişti.

Trabzonspor, teknik direktör Abdullah Avcı'nın geçen sezonun 8. haftasında takımın başına getirilmesinin ardından başarılı performans gösterdi.
Bordo-mavililer, deneyimli teknik adam yönetiminde 57 lig maçında 36 galibiyet, 17 beraberlik, 4 mağlubiyet alarak rakiplerine fazla geçit vermedi.
Trabzonspor, Abdullah Avcı ile 2,19 puan ortalamasıyla maçlarını oynadı.

17 HAFTADIR LİDER

Trabzonspor, ligde 17 haftadır liderliğini sürdürüyor.

Ligin 9. haftasında Fenerbahçe'yi sahasında 3-1 mağlup ederek rakibinden liderliği devralan bordo-mavililer, her geçen hafta rakipleriyle puan farkını açarak konumunu korumayı başardı.

Trabzonspor, ligin 25. haftası sonunda 60 puanla liderlik koltuğunda yer alırken en yakın rakibi İttifak Holding Konyaspor'un ise bir maç eksiğiyle 48 puanı bulunuyor.

Ligde 17 haftadır liderliğini sürdürme başarısı gösteren Trabzonspor, geride kalan 13 haftalık bölümde de bu avantajını koruyarak mutlu sona ulaşmanın planlarını yapıyor.

EDIN VISCA COŞKUSU

Trabzonspor’da Edin Visca fırtınası esiyor.

Uzun yıllar Türkiye’de Başakşehir formasıyla sembol bir isim haline gelen Visca, devre arasında Trabzonspor’a transfer oldu. 31 yaşındaki oyuncu, ilk 3 maçı boş geçerken sonraki 3 maçta adeta takımını sırtladı.

Visca, son 3 haftada attığı 4 golle 9 puanın gelmesinde büyük rol oynadı. Yıldız futbolcu, yeni takımına şampiyonluk yolunda büyük güç kattı.

4 milyon 300 bin euro + KDV karşılığında bonservisi alınan Edin Visca, bu sezon 750 bin euro, önümüzdeki 3 sezon ise sezon başına 1,5 milyon euro maaş alacak.