Fişekhane’de tiyatro baharı

Son Güncellenme Tarihi: Mayıs 5, 2022 / 12:01

Tarihi dokusuyla ve birbirinden özel etkinliklere ev sahipliği ile kültür-sanat dünyasının yeni adreslerinden Fişekhane, bu ay birçok oyunu izleyicilerle bir araya getiriyor. Fişekhane; Davran Tiyatrosu, Tiyatrokare, Altıdan Sonra Tiyatro, Semaver Kumpanya, Uygur Tiyatro gibi ünlü tiyatro topluluklarını seyirciyle buluşturuyor. Seyirciler Ana Sahne, İkinci Sahne ve Black Box sahne alternatifleriyle yerli ve uluslararası oyunları izleyebilecekler.

· Oscar ödüllü Fransız yazar Floran Zeller’in yazdığı Anne, yazarın, “Baba”, “Oğul” ve “Anne” serisinin en kıymetlisi. “Anne”, 7 Mayıs 20.30’da Fişekhane Ana Sahne’de.

· Dünyanın en çok oynanan komedilerinden biri olarak tiyatro tarihine geçen “Ahududu”, Tiyatrokare’nin yeni yorumuyla Nedim Saban imzasıyla 8 Mayıs saat 16.00’da Ana Sahne’de.

· İsveç tiyatrosunun yükselen yıldızı İran asıllı yazar Athena Farrokhzad, kaleme aldığı oyun “Medea’ya Göre Ahlak”, 12 Mayıs Perşembe günü, 20.30’da İkinci Sahne’de.

· Sumru Yavrucuk’un ses getiren tek kişilik komedi oyunu “Shirley Valentine” 13 Mayıs Cuma günü saat 20.30’da Fişekhane Ana Sahne’de.

· Usta oyuncu Salih Kalyon 57 yıllık sanat yaşamı boyunca ülke genelinde yaptığı tiyatro, sinema ve televizyon çalışmaları sırasında yaşadığı hikâyeleri, kahramanlarının ağzından mizahi ve teatral bir dille anlatırken memleketin değişen saat ayarlarına da ışık tutuyor. “Memleket Saat Ayarı”, 13 Mayıs Cuma, saat 20.30’da İkinci Sahne’de.

· Cem Davran ve Hakan Gerçek’in yönetmenliğini üstlendiği ve oynadığı “Samanyolu’nu Bilir Misiniz?” yaşadığı toplumdan kaçmaya çalışan iki kişinin hikâyesine odaklanıyor. Davran Tiyatrosu’nun yeni oyunu, 14 Mayıs 20.30’da Fişekhane Ana Sahne’de.

· Usta oyuncu Oya Başar ve başarılı oyuncu Begüm Birgören, “Plastik Aşklar” oyunuyla seyircileri Fişekhane’de iki kadının dünyasına davet ediyor. “Plastik Aşklar”, 15 Mayıs 16.00’da Ana Sahne’de.

· Sevilay Saral’ın yazdığı, Songül Öden’in hayat verdiği yedi kadının hikâyesini sahneye taşıyan “Lâl Hayal”, birbirinden farklı kadın figürlerini çözülmeye muhtaç polisiye bir gerilimde buluşturuyor. “Lâl Hayal”, 18 Mayıs 20.30’da Ana Sahne’de.

· Nâzım Hikmet’in geniş hacimli ustalık eseri “Memleketimden İnsan Manzaraları” Rutkay Aziz’in rejisiyle seyircisiyle buluşuyor. Türkiye tiyatrosunun bu kült oyunu, 19 Mayıs 20.30’da Ana Sahne’de.

· Agatha Christie’nin ölümsüz eserinden uyarlanan “On Kişiydiler”, Yeşilçam’ın unutulmaz aktörü Ediz Hun’u ilk kez tiyatro sahnesinde seyirciyle bir araya getiriyor. “On Kişiydiler”, 20 Mayıs saat 20.30’da Ana Sahne’de.

· Gate Production’ın sahnelediği “Sır”, ödüllü oyuncular Tayanç Ayaydın, Emel Çölgeçen, Anıl Çelik, Tolga Güleç ve Şeyma Gökçe Cengiz’i sahnede bir araya getiriyor. “Sır”, 21 Mayıs 20.30’da Ana Sahne’de.

· Tiyatrogerçek, ünlü sanatçı Van Gogh’un hayatını sahneye taşıyor. “Van Gogh” 22 Mayıs saat 16.00’da Ana Sahne’de.

· Absürt tiyatronun önde gelen temsilcilerinden Eugène Ionesco’nun 2. Dünya Savaşı sonrasında yaşanan toplumsal erozyonu anlattığı, “İki Kişilk Hırgür”de usta oyuncular Ayşenil Şamlıoğlu ve Reha Özcan seyirciyle buluşuyor. İki Kişilik Hırgür 24 Mayıs saat 20.30’da Fişekhane Ana Sahne’de.

· Emre Karayel, “Erkek Aklı” ile 25 Mayıs saat 20.30’da Fişekhane Ana Sahne’de.

· Zehra İpşiroğlu’nun kaleme aldığı, Berfin Zenderlioğlu’nun yönettiği “Hayal Satıcısı”, seyirciyi kadınlığın ezberlenmiş söylemleriyle yüzleştiriyor. Sevilen oyuncu Berna Laçin’in iki hayat arasında sıkışıp kalmış bir kadını canlandırdığı “Hayal Satıcısı” 26 Mayıs saat 20.30’da Fişekhane Ana Sahne’de.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top