Fitch: Türkiye'nin para politikası güvenilirliğinin yeniden inşası zaman alacak

Fitch: Türkiye'nin para politikası güvenilirliğinin yeniden inşası zaman alacak
Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch Ratings, raporunda Türkiye'nin para politikası güvenilirliğinin yeniden inşasının zaman alacağını belirttiUluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin Döviz...

Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch Ratings, raporunda Türkiye'nin para politikası güvenilirliğinin yeniden inşasının zaman alacağını belirtti
Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin Döviz rezervlerini yeniden inşa ettiğini, bu hafta içinde yaptığı faiz artışının ise para politikası güvenilirliğini artırmaya yönelik bir adım olduğunu ancak tam olarak güvenin tesis edilmesinin zaman alacağını belirtti.
Raporda, “Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 19 Kasım'da politika faizini 475 baz puan artırarak yüzde 15'e yükseltti ve artık tüm fonlamaların para politikasını daha şeffaf ve öngörülebilir hale getirmesi için bir haftalık repo faiz oranıyla sağlanacağını söyledi ve enflasyonla mücadele konusundaki kararlılığını güçlü bir şekilde vurguladı” ifadelerine yer verildi.
Naci Agbal'ın TCMB Başkanı olarak atanmasıyla para politikası kredibilitesinde bir iyileşme olasılığı olduğunun kaydedildiği raporda, Türk Lirası’nın, Lütfi Elvan'ın Maliye Bakanı olarak atanmasından bu yana yaklaşık yüzde 11 değer kazandığı belirtilirken, “TCMB'nin para politikası güvenilirliğini yeniden tesis etmesi zaman alacaktır. Son 16 ayda iki TCMB başkanının görevden alınması TCMB'nin siyasi baskıdan bağımsız olmadığının altını çiziyor” açıklamasına da yer verildi.