Floyd için altın tabut

Floyd için altın tabut
ABD’de beyaz bir polis tarafından boğazına bastırılarak öldürülen siyahi Amerikalı George Floyd için son yolculuğuna uğurlanacağı Texas eyaletine bağlı Houston şehrinde üçüncü cenaze töreni düzenlendi.Floyd’un doğum...

ABD’de beyaz bir polis tarafından boğazına bastırılarak öldürülen siyahi Amerikalı George Floyd için son yolculuğuna uğurlanacağı Texas eyaletine bağlı Houston şehrinde üçüncü cenaze töreni düzenlendi.
Floyd’un doğum yeri olan North Carolina’da düzenlenen ikinci cenaze töreninin ardından, Texas eyaletine bağlı Houston şehrinde de tören düzenlendi. Floyd’u anmak isteyen binlerce kişi Fountain of Praise Kilisesi önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Koronavirüs salgının merkezi haline gelen ABD’de düzenlenen cenaze töreni sırasında alınan önlemlere uyan binlerce kişi gruplar halinde kilisenin içerisine alındı. Floyd’un cenazesi 6 saat boyunca sevenleri tarafından ziyaret edildi.

ALTIN TABUT DİKKAT ÇEKTİ

Sevenleri, siyasetçiler ve ünlülerinin katıldığı ceneze töreninde kiliseye girenler dua edip saygı gösterisinde bulundu. Floyd’un altın kaplamalı bir tabutta taşınması da uluslararası kamuoyunun dikkatini çekti.