Floyd için ‘Salı Karartması’

Floyd için ‘Salı Karartması’
Sosyal medya ve müzik endüstrisinde George Floyd için ırkçılık karşıtı ‘Black Out Tuesday’ yani ‘Salı Karatması’ etiketi başlatıldı.Siyahi Floyd’un polis tarafından öldürülmesinin ardından başlayan ırkçılık...

Sosyal medya ve müzik endüstrisinde George Floyd için ırkçılık karşıtı ‘Black Out Tuesday’ yani ‘Salı Karatması’ etiketi başlatıldı.
Siyahi Floyd’un polis tarafından öldürülmesinin ardından başlayan ırkçılık karşı protestolara sosyal medya kullanıcıları da hesaplarını karartarak destek oldu. Instagram’da #BlackoutTuesday etiketiyle şu ana kadar 2 milyondan fazla siyah kare paylaşıldı. Protestoya katılan sosyal medya kullanıcıları siyah kare dışında bir paylaşım yapmadı. Karartma protestosu ilk olarak müzik endüstrisinde başlamıştı.

8 DAKİKAYA DİKKAT
Spotify, Apple Music gibi müzik platformları #BlackLivesMatter protestoları ile dayanışma için dün siyah müzisyenlerin ve toplulukların müziklerini öne çıkaracaklarını açıklamıştı. Platformlar protestolara destek amacıyla özel çalma listeleri hazırladı. Spotify bu listelere, polisin Floyd’un boğazına bastırdığı 8 dakika 46 saniyeye dikkat çekmek için aynı sürelik “sessiz parça” ekledi. Birçok müzik şirketi de “iş durdurma” eylemi yaptı. Dünya çapında birçok ünlü protestoya destek verdi.