Floyd’un ölümüyle Anonymous küllerinden doğdu

Son Güncellenme Tarihi: Haziran 3, 2020 / 05:55

ABD’de polisin George Floyd’u öldürmesinin ardından protesto gösterileri ülke genelinde yayıldı. Anonymous adlı, maskeli hacker’ların oluşturduğu grup da, protestolar sırasında küllerinden doğarak yeniden harekete geçti. Grup polisin birçok suçunu açığa çıkarma sözü verdiğini duyurdu.
Siber saldırılarda, ‘hacking’ yaparak eylemler gerçekleştirdiği için “hacktivist” olarak tanımlanan grubun bilinen bir lideri ya da yüzü yok. Çok kalabalık bir grup olduğu gerekçesiyle kendilerine “lejyon” diyorlar.
Minneapolis Emniyet Müdürlüğü’nün internet sitesi hafta sonu geçici bir süreyle kapatıldı. Birleşmiş Milletler’e bağlı bir kuruluşun da internet sitesi, George Floyd’un hatırası için kurulmuş bir internet sitesine dönüştürüldü. Anonymous, yıllardır Başkan Donald Trump’a yöneltilen suçlamaları da yeniden paylaşıma soktu. Bu suçlamalar, davacının mahkeme sonuçlanmadan gönüllü olarak geri çekildiği bir mahkeme kayıtlarına dayanıyor.

V FOR VANDETTA SEMBOLÜ

Sembolleri ise Guy Fawkes maskesi. Maske, Alan Moore’un V for Vendetta isimli romanıyla popüler olmuştu. Romanda faşist ve baskıcı bir iktidara karşı savaşan devrimci bir anarşist bu maskeyi kullanıyordu.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top