Formula 1 Miami’ye gidiyor

Formula 1 Miami’ye gidiyor
Miami, 2022’den itibaren 10 yıl boyunca Formula 1’e ev sahipliği yapacak.Daha önce Formula 1, Amerika’da Riverside, Sebring, Watkins, Glen, Long Beach, Las Vegas, Dallas, Phoenix, Indianapolis ve Austin’deki Circuit of the Americas’da...

Miami, 2022’den itibaren 10 yıl boyunca Formula 1’e ev sahipliği yapacak.
Daha önce Formula 1, Amerika’da Riverside, Sebring, Watkins, Glen, Long Beach, Las Vegas, Dallas, Phoenix, Indianapolis ve Austin’deki Circuit of the Americas’da yarışmıştı. Miami ise Formula 1’in Amerika’da yarışacağı 11. farklı yer olacak.
Miami Gardens - Hard Rock Staydumu’nun etrafında yer alacak olan pist, 5.41 km uzunluğunda olacak, 19 viraj ve 3 ana düzlükten oluşacak.
F1, Miami’nin takvime girişini, “Hard Rock Stadyumu, Miami Dolphins takımının evi, Grand Prix’nin kalbi olacak ve pistin ortasında bulunacak. Formula 1 ve FIA, stadyumun etrafında cadde pistini oluşturmakla sorumlu organizatörle yüksek hızlı düzlükler ve bolca geçiş fırsatının bulunabileceği aynı zamanda FIA’nın bütün güvenlik standartlarını karşılayacak bir pist yapılması için yakın bir şekilde çalışıyor.” açıklaması ile duyurdu.