Formulada gazoz tartışması

Son Güncellenme Tarihi: Kasım 17, 2020 / 10:16

Formula 1 yarışlarından sonra podyumda gelenekselleşmiş “Şampanyalı kutlama”nın ise bu sene gazozla yapılması dikkat çekti. Çünkü F1 tarihinin en ikonik anları arasında, şampanya ile sırılsıklam olmuş efsane pilotların köpükler arasındaki kutlama görüntüleri de yer alıyor.
Duruma tepki gösteren Mercedes’in takım patronu Toto Wolff, yarış sonrası verdiği söyleşide “Geri dönüş uçağında Sprite dışında bir şey ile kutlama yapacağız” dedi.
Dünyanın birçok yerinden görüntüleri izleyen F1 hayranlarının anlam veremediği olayla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı danışmanı İsmail Cesur, ‘çoğunluğu Müslüman olan ülkelerde organizasyonun hassasiyet gözettiğini’ belirterek şampanyasız kutlamanın Formula 1’in kararı olduğu mesajını verdi. Cesur, “Formula 1, çoğunluğu Müslüman olan ülkelerde kendisi böyle bir hassasiyet gözetiyor. Malezya, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn… Aynı durum bu ülkelerde de oldu/oluyor” ifadelerini kullandı.
2011 ÖNCESİ ŞAMPANYALI
Öte yandan Türkiye’de yapılan daha önceki Grand Prix’lerin, fotoğraflarına bakıldığında 2011 öncesi dönemde pilotların İstanbul Park podyumunda şampanya ile kutlama yaptığı görülüyor.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top