Fosiller çakma değil

Fosiller çakma değil
Adnan Oktar’ın Ankara’daki iki lüks villasında bulunan fosillerin, Devoniyen ve Kretase dönemlerine ait olduğu anlaşıldı. Bulunan fosillerin 419 milyon yıl önce başlayıp 358 milyon yıl önce sona eren Devoniyen Dönemi ile 142...

Adnan Oktar’ın Ankara’daki iki lüks villasında bulunan fosillerin, Devoniyen ve Kretase dönemlerine ait olduğu anlaşıldı. Bulunan fosillerin 419 milyon yıl önce başlayıp 358 milyon yıl önce sona eren Devoniyen Dönemi ile 142 milyon yıl önce başlayıp, 65 milyon yıl önce sona eren Kretase Dönemi’ne ait olduğu belirlendi. Harun Yahya takma ismiyle de bilinen Adnan Oktar’ın Ankara’daki iki evine 10 gün önce baskın yapıldı ve çok sayıda bitki ve hayvan fosili bulundu. Evlerden birinde 802, diğerinde 77 adet bitki ve hayvan fosili ile çeşitli hayvanlara ait kafatasları ele geçirildi.
DHA’nın haberine göre kaçak yollarla yurt dışından ülkeye getirilen fosillerin, Oktar grubuna gelir sağlamak amacıyla piyasaya sunulmak istendiği saptandı. Operasyon kapsamında Adnan Oktar suç örgütü davasında tutuklu bulunanlar hakkında ‘5607 ve 2863 sayılı kanuna muhalefet’ suçlarından adli işlem yapıldı.
Ele geçirilen 879 adet fosilden hayvanlara ait olan 802’si, emniyetteki incelemelerin ardından Maden Teknik Arama Genel Müdürlüğü Şehit Cuma Dağ Tabiat Tarihi Müzesi’ne teslim edildi.