FOTOĞRAFLI VİDEOLU SERT DİPLOMASİ

FOTOĞRAFLI VİDEOLU SERT DİPLOMASİ
Akdeniz’e kıyısı olan 7 Avrupa Birliği ülkesinin Doğu Akdeniz zirvesinden Yunanistan ve GKRY’ne destek, Türkiye’ye ise yaptırım tehdidi çıktı. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ise yaptığı açıklamada "Biz, Avrupalılar...

Akdeniz’e kıyısı olan 7 Avrupa Birliği ülkesinin Doğu Akdeniz zirvesinden Yunanistan ve GKRY’ne destek, Türkiye’ye ise yaptırım tehdidi çıktı. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ise yaptığı açıklamada "Biz, Avrupalılar olarak, Erdoğan'a karşı katı ve güçlü olmalıyız. Bizim sorunumuz Türk halkıyla değil Erdoğan'la" ifadelerini kullandı. Türkiye’den Macron’a yanıt ise fotoğraflar ve videolarla geldi.

‘BİZİ YİYEMEZSİNİZ’

Belediye Başkanlığı dönemine ait bir videoyu paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hazırladığınız bir kurt sofrası var. Bizleri yemek istiyorsunuz ama biz size büyük geliriz. Bizi yiyemezsiniz." mesajını verdi.

‘KENDİMİZİ YORMAYALIM’

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın da geçtiğimiz yaz Japonya'da düzenlenen G-20 zirvesinde çekilen Erdoğan'ın Macron'un omzuna elini koyduğu bir fotoğrafı paylaştı. Sözcü Kalın fotoğraf paylaşımına "Sözü uzatıp kendimizi yormayalım.” yorumunu yazdı.

‘NE DEMİŞTİ CUMHURBAŞKANIMIZ’

İletişim Başkanı Fahrettin Altun da, sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daha önce Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile ilgili yaptığı konuşmanın videosunu, 'Ne demişti Sayın Cumhurbaşkanımız' notu ile paylaştı. Erdoğan o konuşmasında “Bir keresinde kendisine de söyledim; 'Bu işlerde daha yenisin' dedim; 'Cezayirde Ruanda'da, Afrika'da yaptığınız katliamları çok iyi biliyoruz.' Ama insanlığa öyle bir dezenformasyon yapıyorlar ki Siz kimi aldatıyorsunuz" demişti.

GÜL’DEN AÇIKLAMASIZ FOTOĞRAF

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de furyaya katılarak, Twitter'da Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un çekilen bir fotoğrafını açıklamasız olarak paylaştı.