Fransa’da aralıkta başlamış

Fransa’da aralıkta başlamış
Fransa’da bir doktor, ilk resmi vakanın belirlendiği tarihten bir ay önce koronavirüsün yayılmaya başladığını öne sürdü. Doktor Yves Cohen, Aralık 2019’da zatürre teşhisi koydukları bir hastadan o dönemde alınan örneklere...

Fransa’da bir doktor, ilk resmi vakanın belirlendiği tarihten bir ay önce koronavirüsün yayılmaya başladığını öne sürdü. Doktor Yves Cohen, Aralık 2019’da zatürre teşhisi koydukları bir hastadan o dönemde alınan örneklere korona testi yaptıklarını ve testin iki kez pozitif çıktığını açıkladı.
Fransa’da resmi verilere göre; ilk korona vakası 24 Ocak’ta belirlendi. Ancak doktor Cohen, bu tarihin 27 Aralık olduğunu söyledi. Paris yakınlarındaki Avicenne Hastanesi’nde görev yapan Cohen, “Zatürre teşhisi konulan ve grip testleri negatif çıkan tüm kişilerin testlerini yeniden analiz ettirdik. 24 hasta arasında, 27 Aralık günü benim de çalıştığım hastanede bulunan bir kişinin Kovid-19 testi pozitif çıktı. İki kez kontrol ettik ve yine aynısı çıktı. Dolayısıyla aralık ayında Kovid-19 vardı” diye konuştu. Geçtiğimiz hafta ABD’de koronavirüs kaynaklı ilk ölümün tarihi erkene çekilmişti ancak Profesör Cohen’in açıklamasının, salgının Avrupa’da yayılmasına dair resmi anlatıyı değiştirip değiştirmeyeceği merak konusu.

YENİ KARANTİNA KARARI

Fransa’da hükümet, Fransa vatandaşı olmayan Avrupa Birliği veya İngiltere vatandaşlarının karantinaya uyma zorunluluğu olmadığını açıkladı. Ülkede alınan önlemler kapsamında yurt dışından gelen yolcular 14 günlük karantinaya alınıyor.Fransa başkanlık sarayı Elysee Sarayı’ndan yapılan açıklamada, “Fransa, Avrupa Birliği, Schengen Bölgesi veya Birleşik Krallık’tan gelen herhangi bir kişiye, uyruğu ne olursa olsun karantina uygulamaz” ifadeleri kullanıldı.