FUJİTSU ‘EVDEN ÇALIŞACAK’

FUJİTSU ‘EVDEN ÇALIŞACAK’
Koronavirüs salgını nedeniyle dünyanın dev şirketlerinin birçoğu evden çalışma modeline geçmişti. Bazı şirketler belirli önlemler çerçevesinde yavaş yavaş tekrar ofislere dönerken bazıları da evden çalışma sistemini...

Koronavirüs salgını nedeniyle dünyanın dev şirketlerinin birçoğu evden çalışma modeline geçmişti. Bazı şirketler belirli önlemler çerçevesinde yavaş yavaş tekrar ofislere dönerken bazıları da evden çalışma sistemini kalıcı hale getirmek için adımlar atıyor.
Teknoloji devi Fujitsu da bu kervana katıldı. Koronavirüs ile mücadelede ‘yeni normal’ kapsamında Japonya’daki binalarının kapasitesini yarıya indirip evden çalışma sistemini kalıcı hale getireceğini duyurdu.Şirket, ‘İş Hayat Değişimi’ adını verdiği programla, ülkedeki 80 bin çalışanına evden çalışma imkanı tanıyacak. Bununla beraber, şirket çalışanlarına esnek çalışma saatleri sunarak mümkün olan her koşulda evden çalışmalarını teşvik edecek.
Twitter da Mayısta Duyurmuştu
Twitter da mayıs ayında, çalışanlarının tercih etmeleri durumunda ‘sonsuza dek’ evlerinden çalışabileceklerini duyurmuş, Google ve Facebook da çalışanlarının yıl sonuna kadar evlerinden işlerine devam edebileceklerini açıklamıştı.