FURKAN HAYALLERİNE KULAÇ ATIYOR

FURKAN HAYALLERİNE KULAÇ ATIYOR
Konya'daki ilk organizasyonda gümüş madalya kazanan 16 yaşındaki paralimpik yüzücü Furkan Dal, "Milli sporcu olmak istiyorum. Bunun için çok çalışıyorum. Henüz bu işin başındayım. İlerleyen zamanlarda daha iyi olacağımı...

Konya'daki ilk organizasyonda gümüş madalya kazanan 16 yaşındaki paralimpik yüzücü Furkan Dal, "Milli sporcu olmak istiyorum. Bunun için çok çalışıyorum. Henüz bu işin başındayım. İlerleyen zamanlarda daha iyi olacağımı düşünüyorum." dedi.

Adana'da yaklaşık iki yıl önce elektrik akımına kapılması sonucu iki kolunu dirsek altından, sağ bacağını da diz üstünden kaybeden 16 yaşındaki Furkan Dal, gönül verdiği yüzme sporunda milli sporcu olabilmenin hayaliyle ter döküyor.

Geçirdiği kazanın ardından Furkan, doktorların ve ailesinin desteğiyle hayata tutundu.

Bir doğum günü partisinde tanıştığı Son Nokta Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkan Yardımcısı Sezai Arsunar'ın yönlendirmesiyle yüzme sporuna başlayan Furkan, azmiyle dikkati çekti.

Gencin gayretine kayıtsız kalamayan antrenörleri, Furkan Dal'ı Konya'da düzenlenen Para Yüzme Türkiye Şampiyonası ve Milli Takım Seçme Yarışması'na götürdü.

Furkan, henüz ilk müsabakası olmasına rağmen, 6 Aralık'ta Konya Olimpik Yüzme Havuzu'nda gerçekleştirilen ve 195 sporcunun katıldığı organizasyonda gümüş madalya kazanma başarısını gösterdi.