FUTBOL ADINA NE GEREKİYORSA

Son Güncellenme Tarihi: Ekim 7, 2022 / 07:41

Futbol adına ne gerekiyorsa yapıyor Fenerbahçe. Belki kusursuz, hatasız yapmıyor ama bu kadarı bile herkesin yüzünü güldürüyor. İlerde baskı kuruyor, rakibe oyun kurdurmuyor. Dikine oynuyor, geçiş futbolunun şık örneklerini veriyor. Zaman zaman uzun top atmayı ihmal etmiyor, defans arkasına adam da kaçırıyor… Tempoyu hiç düşürmek istemiyor. Takım 25 metre genişlikte oynayınca başarılı ofsayt taktiği de uyguluyor.

Güzel futbolun sırrı hem takım oyununun sahnelenmesi, hem bireysel yeteneklerin özgürce, keyifle sergilenmesi. Kimse çalım atmaya korkmuyor.

Henüz bunların hiçbiri kusursuz, tam istendiği kadar olmuyor. Eksiklikler oluyor, hatalar yapılıyor ama bu kadarı bile başarı getiriyor, dahası tüm taraftarın, camianın beğendiği bir oyun sergileniyor

Dün AEK karşısında da tam böyle bir futbol sergilendi. Dörtlü defansla çıktı, son dakikalarda üçlü defansa döndü Jesus ama bunların artık çok bir önemi kalmadı. Hangi kadro ile çıkarsa çıksın, hangi formasyonla dizilirse dizilsin Fenerbahçe içten, arzulu, tutkulu futbol oynuyor.

Maç başladığında orta sahadaki İsmail, Crespo, Lincoln üçlüsü sadece merkeze değil adeta oyunun tamamına hakim oldular. Bu üçlüye Rossi’nin katkısı eklenince ortaya seyrine doyulmayan ofansif bir futbol çıktı.

Herhalde dün üç beş tane maçın adamı vardı. Bunlardan birisi Rossi’ydi. Her pozisyonda AEK defansını bunaltan Rossi’nin daha ilk çeyrekte birebirde kaçırdığı gol can yaktı. İkinci yarıda da bu tür goller kaçıran Rossi’ye kimse kızmıyor, çünkü bu kadar çok çalışan ve güzel işler yapabilen adama kızmak zor. Tabii girdiği pozisyonları bir de gole çevirebilse, meşhur deyimiyle “Real Madrid’de oynar”dı.

Ama Rossi hemen ardından yaptığı asistle kendini affettirdi, Batshuayi de bire birde hata yapmadı ve golünü attı.

Rakibe hiç pozisyon vermeden, 5-6 net gol pozisyonu üretip, bir gol atarak tamamladı İlk yarıyı Fenerbahçe.

İkinci yarı sağ kanat resitaliyle başladı. Emre Mor, Osayi ve Rossi’ye Crespo da destek verince sağ kanattan ataklar üst üste geldi. Günün yıldızlarından Emre Mor direğe takılınca ondan daha çok tribünler üzüldü, alkışlarla destek verdi. Emre Mor her maç daha çok sevgisini kazanıyor tribünlerin. Ah bir de girdiği pozisyonlarda gol atabilse.

Benim maçın adamı oyum İsmail Yüksek’e. Bu kadar az tecrübeyle böyle bir oyun sergilemek, bu kadar sağlam top oynamak herkesin harcı değil.

Maçı iki farklı aldı ama bu kadar çok pozisyon ürettiği maçta çok daha fazla gol atması gerek Fener’in. Sorun Batshuayi veya herhangi bir santrafor sorunu değil, çünkü pozisyona herkes giriyor, öyleyse herkesin bu pozisyonlarda daha efektif olması gerek. Galiba Jesus tüm takıma biraz daha son vuruş çalışması yaptırsa iyi olacak. Bir de Arda’yı biraz daha erken hatırlasa ne iyi olacak.

Son not İngiliz hakem Kavanagh’la ilgili. Yüce rabbim bize böyle kül yutmaz üç hakem verse Türk futbolu kurtulur belki. Hiçbir sahte faulü yutmadı, hiçbir bağırtı çağırtıya kulak asmadı. Tavrıyla, kararlarıyla tam aradığımız adam. Erkenden gösterdiği aldatmaya yönelik sarı kart sahalarımızda hep görmek istediğimiz hareketlerden.

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden 1985 yılında mezun oldu. Gazetecilik kariyerine üniversite yıllarında muhabir olarak Cumhuriyet Gazetesi’nde adım attı. UBA Haber Ajansı’nda önce muhabirlik sonra Genel Müdürlük yaptı. Yeni Gündem Haber Dergisi ve Tempo Haber Dergisi (Ankara Haber Müdürü) kuruluşlarında yer aldı. 4 yıl süreyle Kanal D Ankara Haber Müdürlüğü’nün ardından, CNBC-E Tv kurucu kadrosunda Ankara Haber Müdürü olarak yer aldı. 1999-2009 yılları arasında NTV Tv Ankara Haber Müdürlüğünü üstlendi. Sezgin, 2009-2013 yılları arasında TRT TÜRK’ü kurdu ve genel yayın yönetmenliğini yaptı. 2013 yılından bu yana Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu İletişim Programı’nda Takım Lideri olarak görev yapıyor.
Sezgin, 1980 Darbesi öncesinde yaşanan siyasi cinayetleri ele alan “Aydınlatılmamış Cinayetler” (İletişim Yayınları, İstanbul, 1987) kitabının yazarıdır.
Ümit Sezgin, Daimi Basın Kartı sahibi olup, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, İstanbul Gazeteciler Cemiyeti, Çağdaş Gazeteciler Derneği ve Parlamento Muhabirleri Derneği üyesidir. 2003 yılından bu yana Fenerbahçe Spor Kulübü Kongre üyesi olan Ümit Sezgin, Ankara Fenerbahçeli İş İnsanları Derneği AFİDER Başkan Yardımcısıdır.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top