FUTBOL AKIL OYUNUDUR

Son Güncellenme Tarihi: Mayıs 22, 2022 / 10:26

Rahmanovic’in Konyaspor adına ilk yarıda tabelayı değiştirdiği ilk gol sezonun son maçında önemli bir mesaj veriyor. Sadece sana bana değil, bu büyülü oyuna gönül verenlere.

Kendi sahasındaki topu tam aksi yöne uzun bir şekilde yollayıp fuleli koşuyla öteki direkte bulmak ve takımını öne geçirmek, orta sahaya varyasyonlarına, geriden oyun kurmalara da kenar ortalara da itiraz değil miydi?

Futbol evet sadece mücadele, taktik, planlama değildir.

Futbol aynı zamanda akıl oyunudur. Rahmanovic’in attığı golü bir kez daha izleyin. Aslında İlhan Palut’un kısıtlı olanaklarıyla bu sezon yaşattığı Konyaspor mucizesi, daha önce Göztepe’de yarattığı futbol sempatisi akıl üzerine kuruluydu. Bu vesile İlhan Palut gibi isimlerin kıymetinin bilinmesini istediğimi duyurayım.

İnönü’nün bir köşesinde kaptan Oğuzhan Özyakup için hazırlanmış bir pankart, diğer tarafta iki sevgiliden birinin elinde Vida posteri, diğerinin elinde “Elveda Vida” yazılı pankart. Hüzünlenmemek elde değil.

Beşiktaş’ın kısa süreye üç şampiyonluk sığdırdığı anların kahramanları ayrılıyor. Ayrılacaklar, normal. Kimler gitmedi ki bu takımdan?

Devre arasında CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Maltepe’de söylediği “Çeteler” sözü de işitildi İnönü’de, “Güneşli günler göreceğiz” şarkısına eşlik etmesi de.

Bu tribün çok söyledi “Güzel günler göreceğiz, güneşli günler” şarkısını. Yine de söyler. Ama çeteler de önemli. Sayın Kılıçdaroğlu’nun hak, hukuk, adalet konusundaki hassasiyetine kim laf edebilir? Buradan söyleyeyim. Futbolda da özellikle de federasyonda da yapılanma önemli.

Maça dönelim. Son maçlar bitse de gitsek maçlarıdır. Takımdan evi uzak olanlar, bir vesile son maça kendilerini bırakmazlar, kart sınırlarını doldururlar. Dolayısıyla hele iddiasız ise takımınız, tatsız ve tutsuz maç bekliyordur sizi.

Konya golü atmasa ilk yarıyı kayda geçiren ne olacaktı?

İkinci yarıda Konyaspor’un direkten dönen topu, Konyaspor top oynamaya daha hakim dedirtti. Nitekim Valerien İsmael öfkelendi ve sahayı değiştirmeye karar verdi.
Larin’i aldı, Güven’i soktu. N’Koudou yerine Batshuayi sahadaydı.

Büyüklerin, Emirhan’a yaptığı faullerdeki acımasızlığı “Yahu biz de mücadele ediyoruz” cümlesi ile açıklanamaz.

Kenan Karaman’ı olmadık bir yerde, Rosier’in yerinde oynattı Hoca, vallahi herkes memnun oldu. Kenan Karaman’ın en tehlikesiz olacağı yer. Gol kaçırma konusunda rekor üstüne rekor kıran Karaman orada sırıtmadı.

Ghezzal’ın bu takımın başına gelen en güzel hediyelerden olduğunu söyleyerek bitireyim sezonu.

Pjanic, Teixeira, Batshuayi gibi üç önemli ayaktan yoksun yaşanan bir sezonda sıralamayı burada bırakmak normal. Sezon bitti, istatistikçi arkadaşlar yaz boyu yazar uzun uzun, alanlarına girmeyelim ama ceza sahası içinde bu kadar çok pozisyon bulup bu kadar gol kısırlığı yaşayan bir takım gerçeğidir yaşanan sezon. Arkadaş bir takımın 26 topu direkten döner mi?

Beşiktaş Kenan Karaman ile uzatmanın başında beraberliği yakaladı. Faydasız.

Sezon bitti çok şükür. Yeni sezon öncesi uzun zaman var.

Sayın yönetimin de teknik kadronun da haberi vardır umarım.

Beşiktaş için bu kayıp yılın nedenlerinin ve çözümlenmesinin iyi değerlendirileceği umuduyla.

1972 Malatya doğumlu. Gazeteciliğe Malatya’da başladı. Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nü bitirdi. Sırasıyla Meydan Gazetesi, Akis, CTV’de çalıştı. Daha sonra Kanal D, ATV ve Show TV’de muhabirlik ve yöneticilik yaptı. TRT Türk’ün kuruluşunda etkin görev aldı. Kanal’ın çözüm ortaklarından One Haber Ajansı ve Kuzey Haber Ajansı’nın Yayın Yönetmenliği görevini yürüttü. Dünyamız Detay, Gümüş Hilal, TRT Dünya Raporu gibi programları hazırladı. TRT Türk’te “10 Numara” isimli haftalık spor programında yorumculuk yaptı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top