FUTBOL BOYKOT DİNLEMİYOR

FUTBOL BOYKOT DİNLEMİYOR
Başakşehir Fatih Terim stadyumunda şampiyonlar ligi marşı çalıyor, tüm siyasi çekişmelere inat.Malum Fransa ile gerginliğimiz. Alçakça bir karikatür, değerlerimizi, kıymetimizi hiçe alan, adına mizah denemeyecek bir provokasyon.Ama...

Başakşehir Fatih Terim stadyumunda şampiyonlar ligi marşı çalıyor, tüm siyasi çekişmelere inat.
Malum Fransa ile gerginliğimiz. Alçakça bir karikatür, değerlerimizi, kıymetimizi hiçe alan, adına mizah denemeyecek bir provokasyon.
Ama ne boykot ne savaş ne bu alçaklık futbolu ilgilendirmiyor.
Futbol’da 11 adam sahaya çıkıyor karşısında 11 adam, taktik, yetenek şans, gün, kim kimi yenerse. Hayat fevkalade futbol ile devam ediyor.
Ancak ayarların çekişmesi kaderin oyunu olarak isimlendiriliyor. Yani demem şu;
Şampiyonlar liginin en zor grubunu çektiğinde Başakşehir, “Bir arkadaşım gruptan çıkacaksa hemen çıksın” demişti. Zaten durumumuz zor idi.
Leipzig maçında skor aldatmasın iyi bir oyun ortaya koymuştu bu takım. Tıpkı dün gece gibi.
Rakip sanki Paris Saint Germain değildi oyun başladığında. Kendine güvenli kendi oyunu ile rakibine karşı koyabilecek bir arzu vardı. Lige kötü bir başlangıç yapmasına karşın son iki haftada kendini bulan Başakşehir ulusça büyük arzu duyduğumuz puan ya da puanları almak için samimiydi. Okan Buruk, takımı inandırmıştı.
Ve fakat kimi zaman iyi oyunu kazanmak için bazen o meşin yuvarlağın da istemesi lazım.
Karşınızda Neymar var Mbappe var. Takım kurgusu şampiyonlar ligini almaya odaklı, yönetim anlayışı Avrupa’da Barcelona, Real Madrid kim diyecek cesarette. Evet ligimizin son şampiyonu ama büyük konuşmanın da bir yere kadar gerçeği var.
İlk yarıda Neymar’ın sakatlanıp yerini Palbo Sarabia’ya bıraktığı ana kadar neredeyse bu iş olacak diyorduk. Özellikle uzaktan attığımız şutlar ile.
Ama kim ne derse desin rakip PSG. 65’te maçın adamı Moise Kean golü bulana dek sanki atanın elinde kalır iyi niyetindeydik.
2014 yılında Chelsea formasıyla Saint Germain filelerini havalandıran Demba Ba 69’da oyuna girdiğinde Okan Buruk’un bu maçı sahiden istediğine bir kez daha inandık.
Rakibi ciddi anlamda ısırmaya başladık, sağlı sollu. Kaleci Mert, Rafael, Berkay, İrfan Can ve Edin Visca’yı yıldızlı pekiyi ile yazmalıyız, çok çaba sarf ettiler.
Mbappe ikinci asistini Moise Bioty Kean ikinci golünü attığında dakikalar 80’di. Kean arkadaş henüz 20 yaşında 18’inde Juventus’ta, 19’unda Everton’da oynadı, PSG’ye kiralık gelmiş.
Bizim saygıdeğer kulüp başkanlarına, transfer komitelerine, ast - üst bilmem ne başkanlarına duyurayım. Çok konuşmayı seven, ekran maymunu olmak isteyenlere özellikle.
İkinci golün ardından da Başakşehir vazgeçmedi, ama o meşin yuvarlak dün gece istemedi. Gol atmak adına pozitif futbol adına her şeyi yaptı. Şampiyonlar liginde iki maç aynı skor. Fakat samimiyet skordan ibaret değil.