G7: Putin hesap verecek

G7: Putin hesap verecek
Ukrayna’ya her alanda destek vermeyi sürdürecekleri taahhüdünde bulunan G7 ülkeleri, savaş suçu işlemekle sorumlu tuttukları Rusya Devlet Başkanı Putin’in hesap vereceğini açıkladı.G7 ülkelerinin dün Ukrayna Devlet Başkanı...

Ukrayna’ya her alanda destek vermeyi sürdürecekleri taahhüdünde bulunan G7 ülkeleri, savaş suçu işlemekle sorumlu tuttukları Rusya Devlet Başkanı Putin’in hesap vereceğini açıkladı.

G7 ülkelerinin dün Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski ile yaptıkları görüşmenin ardından yayınlanan açıklamada, “Uluslararası hukuk ile, özellikle de Birleşmiş Milletler (BM) Anlaşması ile örtüşen biçimde, Ukrayna, Rus saldırganlığına karşı kendini koruma ve uluslararası toplum tarafından tanınan toprakları üzerinde tam kontrolü sağlama meşru hakkına sahiptir’’ ifadesine yer verildi.

Ukrayna’ya mâli, insani, askeri, diplomatik ve hukuki desteğin sürdürüleceği kaydedilen açıklamada, Ukrayna’nın “kışa hazırlık ihtiyaçlarını karşılama konusunda” da desteğe hazır olunduğu belirtildi.

Rusya’nın “masum sivillere ayrım gözetmeksizin yaptığı saldırıların bir savaş suçu” olduğunu söyleyen G7 ülkeleri, “Devlet Başkanı Putin ve sorumlular hesap verecek” açıklamasında bulundu.