G7’de Putin şakaları

G7’de Putin şakaları
Fransa merkezli AFP, Bavyera Alpleri’nde dün bir araya gelen G7 ülkesi liderlerinin öğle yemeğinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin›le ilgili şakalaştıklarını aktardı. Habere göre, G7 liderleri aralarında yaptığı konuşmalarda, Putin›in...

Fransa merkezli AFP, Bavyera Alpleri’nde dün bir araya gelen G7 ülkesi liderlerinin öğle yemeğinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin›le ilgili şakalaştıklarını aktardı. Habere göre, G7 liderleri aralarında yaptığı konuşmalarda, Putin›in sert imajıyla dalga geçti ve halen ceket giymesiyle ilgili şakalaştı.

Habere göre, İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Putin’in ceketle kameralar karşısına geçmeye devam etmesini, “Ceketler üzerimizde mi? Ceketler? Çıkaralım mı paltolarımızı?” dedi. Kanada Başbakanı Justin Trudeau ise yanıt olarak “Çıkarmadan önce fotoğraf çekilmesini bekleyelim” dedi. Johnson ise buna karşılık “Putin’den daha güçlü olduğumuzu göstermeliyiz” şeklinde “şakalaşmaya” devam etti.

Trudeau ise söz konusu şakaya, Putin’in 2009 yılında at üzerinde gömleksiz olduğu bir fotoğrafı olduğunu hatırlatarak “Üstü çıplak ata binme gösterisi yapacağız” dedi. Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ise “Ata binmek en iyisidir” diyerek diyaloga dahil oldu. Öğle yemeği toplantısını takip eden muhabirler ise aralarında “terzilik tartışması” yorumu yaptı. G7 liderleri ise fotoğraf çekimi için ceketleriyle poz verdi.