Galatasaray geri döndü turu atladı

Galatasaray geri döndü turu atladı
UEFA Avrupa Ligi Play-Off rövanş maçında Galatasaray deplasmanda 1-1 berabere kaldığı Randers’i 2-1 mağlup etti ve gruplara kalmayı başardı. Galatasaray’a galibiyeti getiren golleri Van Aanholt ve Frederik Lauenborg (KK) atarken...

UEFA Avrupa Ligi Play-Off rövanş maçında Galatasaray deplasmanda 1-1 berabere kaldığı Randers’i 2-1 mağlup etti ve gruplara kalmayı başardı. Galatasaray’a galibiyeti getiren golleri Van Aanholt ve Frederik Lauenborg (KK) atarken Randers’in golü Egho’dan geldi.

Stat: Recep Tayyip Erdoğan
Hakemler: Aleksei Kulbakov, Dmitri Zhuk, Oleg Maslyanko
Galatasaray: Muslera, Boey, Luyindama, Alpaslan, Patrick van Aanholt, Taylan (Aytaç dk. 80 ?), Feghouli (Emre Akbaba dk. 88 ?), Berkan, Kerem (Barış Alper Yılmaz dk. 46), Babel (Emre Kılınç dk. 73), Diagne (Mustafa Muhammed dk. 88 ?)
Yedekler: İsmail, Berk, Yedlin, Işık Kaan, Ömer, Yunus
Teknik Direktör: Fatih Terim
Randers: Carlgren, Kallesoe, Piesinger, Marxen, Kopplin (Oliver Kristensen dk. 63), Johnsenn, Lauenborg, Tibbling (Ankersen dk. 63), Kehinde (Filip Kristensen dk. 83 ?), Hammershoy-Mistrati (Klysner, dk. 63) Egho (Kamara dk. 70)
Yedekler: Dakir, Jensen, Lauridsen, Enggard, Salou, Brock-Madsen, Leth
Teknik Direktör: Thomas Thomasberg
Goller: Egho (dk. 11) (Randers), Aanholt (dk. 48), Lauenborg (dk. 59 k.k.) (dk. 48) (Galatasaray)

MARCAO’YA İNDİRİM YOK

Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, Galatasaray'ın Brezilyalı futbolcusu Marcao'nun 8 maçlık cezasını onadı.
Türkiye Futbol Federasyonundan (TFF) yapılan açıklamaya göre, Tahkim Kurulunun, takım arkadaşı Kerem Aktürkoğlu'na saha içinde uyguladığı şiddet nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulunun Marcao'ya verdiği 8 maçlık men ve 21 bin lira para cezasına yapılan itirazı görüştüğü belirtildi.

Burak ELMAS’TAN BÜYÜK TEPKİ

Galatasaray Kulübü Başkanı Burak Elmas, sevk edildiği Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) savunma vermeyeceğini bildirdi.
TFF Hukuk Müşavirliğinin, kulübün medya hesabından yaptığı ve kulüp resmi internet sitesinde yayımlanan açıklamalarındaki "hakaretleri" ile Galatasaray-Atakaş Hatayspor maçındaki "talimatlara aykırı hareketi" nedenleriyle disipline sevk ettiği Burak Elmas, PFDK başkanlığına bir yazı gönderdi.
Sarı-kırmızılı kulübün başkanı Elmas, gönderdiği yazıda şunları kaydetti:
"Daha önce müteaddit defalar kamuoyu ile paylaştığım üzere, Türkiye Futbol Federasyonu hukuk kurullarının tarafsız ve bağımsız olmadığı tüm futbol paydaşlarının malumudur. Yönlendirme ve talimatla karar verdiğinizden yapılacak herhangi bir savunmanın önem arz etmediğinin farkındayım. Kurullarınızın adil olmadığı vermiş olduğunuz çelişkili ve adaletsiz kararlarla sabittir. Hukukun üstünlüğünü değil, üstünlerin hukukunu önceleyen ve talimatla karar veren kurulunuz nezdinde savunma yapmayı zül addederim. Yapılan sevk ve kurullarınızın vereceği cezalar Türkiye'nin en büyük sivil toplum örgütü olan Galatasaray Spor Kulübünü ve bizleri yıldıramaz. Bugün olduğu gibi gelecekte de doğruları söylemeye, sporun bütün paydaşları adına adaletin tecellisi için mücadele etmeye aynı kararlılık ve azimle devam edeceğiz. Bu hukuksuz uygulamalarınız ise tarih önünde ve kamu vicdanında mahkum olacaktır."