GALATASARAY GERİ DÖNDÜ

GALATASARAY GERİ DÖNDÜ
Sıralamada üstteki iki rakibinden biri berabere kalmış, diğeri evinde mağlup olmuş, altındaki rakibine ise mesafe koyma şansı doğmuştu maça çıkarken Galatasaray…Tüm tartışmalara inat, Belhanda ve Feghouli sahada, Falcao yok,...

Sıralamada üstteki iki rakibinden biri berabere kalmış, diğeri evinde mağlup olmuş, altındaki rakibine ise mesafe koyma şansı doğmuştu maça çıkarken Galatasaray…
Tüm tartışmalara inat, Belhanda ve Feghouli sahada, Falcao yok, Babel santrafor. Daha doğru bir tercih olamazdı, Diagne hala kendine gelemedi nitekim. Fatih Terim, Diagne’nin zamana ihtiyacı olduğunu gizlemiyor.
Lige iyi başlamasa da Karabağ galibiyeti ile moralli ama yorgun bir Sivas. Rıza Hoca Sivas’ı yönettiği hiçbir maçta sarı kırmızılıları yenememiş bir teknik adam olarak arzulu.
Maç önünün fotoğrafı bu idi.
İki takım da aynı dizilişle sahaya çıktı, 4-1-4-1 tercih edildi. Fatih Terim ezberi bozdu. Rakiplerin çabuk çözdüğü geriden oyun kurma yerine takımı tümüyle ileride tutarak oyun kurdu Galatasaray. Evinde galibiyet hasreti yaşayan Sivas’ın da açık oyunu Terim’in de hamlesiyle birleşince maç üç ihtimale de açık hale geldi.
İleride haraketli oyun 19. dakikada sonuç verdi. Belhanda Galatasaray’ı öne geçirirken, asisti yapan Feghouli yeniden futbola ve formasına döndüğünü gösterdi. Terim haklı çıktı. Feghouli’nin 36’daki füzesi dönüşün bir başka enstantanesiydi.
Marcao’nun 43’te Kayode’ye yaptığı faulün VAR’a ihtiyacı yoktu. Penaltı vuruşunu Faycal Fajr üst direğe nişanlayınca ilk yarı soyunma odasına Cim Bom önde girdi.
İkinci yarının başında da Belhanda kalitesini gösterdi. Arda’ya öyle bir asist yaptı ki, Arda 9 yıl - 3492 gün aradan sonra Galatasaray formasıyla gol attı. Kaptan geri göndü.
Ancak ikinci yarı maçı daha çok Sivas istedi. Bağıra bağıra gelen gole imzayı atan Caner oldu. Sivas bu golle evindeki gol orucunu bozdu. Golün hemen ardından kaleci Samassa ile karşı karşıya kalan Feghouli maçı koparabilirdi.
Sivas’ın ısrarının karşısında kaleci Okan’ın iki kritik kurtarışı önemliydi. Aynı zamanda defansa isyanı da.
Maçın tehlikeye girdiğini gören Fatih Terim, iki yorgun savaşçısı Feghouli ile Babel’i yanına aldı, Diagne ve Etebo’yu da sahaya sürdü. Sivas baskısını attırdı ancak gücü yetemedi.
Galatasaray bu zor deplasmanda üç puanı kolay aldı ve galibiyet serini de 3’e çıkardı. Daha önemlisi Fatih Terim tüm eleştirilere rağmen şampiyonluk için, “Ben bitti demeden bitmez” demiş oldu.
Kaleci Okan’ın gününde olması, Belhanda ve Feghouli’nin dönüşü, Arda’nın golle yeniden buluşması, takımın teker teker birlikte oyunu ve Fatih Terim’in yeni oyun anlayışı, maçın özetiydi.
Arda’nın maç sonu yayıncı kuruluşa gözyaşları içinde verdiği röportaj gösterdi ki Galatasaray için sezon yeniden başlıyor.