GALATASARAY KADROSUNUN KURBANI

Son Güncellenme Tarihi: Nisan 11, 2021 / 17:53

“Bay” hakkını geçen, galibiyet hasretiyle yanan Galatasaray için Ali Sami Yen’deki Karagümrük maçı yarışta kalabilmek için önemli bir fırsattı.

Galatasaray’ın ilk 11’den ziyade, yedek kulübesine bakalım. Falcao, Feghouli, Saracchi, Luyindama, Taylan, Emre Kılınç… Bu isimlerden güçlü bir takım oluşturulur. Galatasaray’ın sorgulaması gereken durumlardan biri de bu. Buna “Efendim virüs belası”, “Efendim yoğun maç trafiği” filan demek kolaylık ve sorundan kaçmaktır.
Karagümrük’te iki önemli eksik, Biglia ve Borini yoktu. Lider Beşiktaş’ın 6 puan gerisinde artık puan kaybına tahammülü olmayan Galatasaray, maça hızlı başladı. Oyunu rakip sahaya yıkma niyetinde olduğu belliydi.
Falcao geldikten sonra gollerine ara veren Mostafa Mohamed 9. dakikada Fernandes’in asistiyle golü buldu. Ama VAR daha önce Babel’in elle kendisine avantaj sağladığı görüşünde birleşti, Ali Palabıyık golü iptal etti.
Karagümrük hemen sonrasında etkili geldi. Muslera ile karşı karşıya kalan Ndao’nun vuruşu direkten döndü.
33’e gelindiğinde Galatasaray 30 saniye içinde adeta iki gol kaçırdı. Önce Mohamed, sonra Babel yüzde yüzlük gol pozisyonu değerlendiremedi.
Karagümrük, futbolun kendisini bıraktığından habersiz Lens’e rağmen 2 etkili atakta gol bulabilirdi.
İlk yarı sessizce sona erdi.
45 dakika oyunu rakip sahada oynayan ama topu rakibine daha çok veren Galatasaray’ın başta yazdığım kadro tercihlerinin tartışılmaması mümkün mü? Hatta ilk yarı en çok isabetli pas yapan ismin Muslera olması bu tercihleri daha çok konuşturmaz mı?
Fatih Terim’in olur olmaz aldığı cezalar da artık konuşulmalı. Fatih Teri, tribünde değil sahanın kenarında lazım Galatasaray’a. Dün geceki ilk yarıda görüldü ki Onyekuru’nun eksikliğinden ziyade Fatih Terim’in yokluğuydu hissedilen.
İkinci yarıya tüm bu yanlışlara rağmen değişiklik yapmadan başladı Galatasaray.
Lens’e 60 dakika sabreden Karagümrük, Salibur’u oyuna sokmanın sonucunu hemen aldı. 60. dakikada Salibur’un vuruşunu Muslera çeldi ama Karagümrük’ün en golcü futbolcusu Ndao tamamladı.
Ama Galatasaray bu gole tepkisini hemen koydu. Golden henüz bir dakika bile geçmeden, Karagümrük defansının hatasını iyi değerlendiren Fernandes, kaptığı topu Babel ile buluşturdu. O da tabelayı değiştirdi ve maçı yeniden başlattı.
Galatasaray’ın aklına değişiklikler tam 65. dakikada geldi. Feghouli ve Emre Kılınç, formayı Emre Akbaba ve Oğulcan’dan devraldı.
Galatasaray yeniden maça dönerken 78’de Ryan Donk’un sorumsuzluğunu VAR hakemleri affetmedi. Sarı kartı da bulunan Donk, yaptığı sorumsuz faulle direk kırmızı kart görerek bu kritik maçın son dakikalarında takımını 10 kişi bıraktı.
Bu sorumsuzluk, Falcao hamlesini engelledi. Mohamed’in yerine Kerem, Etebo’nun yerine ise Luyindama girdi oyuna.
Değişiklikler sanki Galatasaray’ın yenmesi değil de yenilmemesi planına göreydi.
Fakat sistem yine ilginç işledi. Kerem, 86’da bu kötü oyuna, hatalı kadroya, Donk’un sorumsuzluğuna rağmen bir mucize yaratıyordu. Balkovec düşürdü. Ali Palabıyık, tereddütsüz penaltıyı gösterdi, Balkovec’e kırmızı çıkardı. Ancak VAR hakemi Suat Arslanboğa, Palabıyık’ı pozisyonu bir kez daha izlemeye davet etti. Penaltı da kırmızı kart da iptal edildi.
Verilen 8 dakika uzatmada kırmızı kartı VAR ile iptal edilen Balkovec, Muslera ile karşı karşıya kaldı. Ancak Muslera gole izin vermedi.
Galatasaray sahasındaki bu beraberlikle bir büyük yara daha aldı, galibiyet hasretini üç maça çıkardı. Galatasaray, altı maçta sadece yazıyla bir galibiyet alabildi. Bu olur mu? Şampiyonluk için böyle mi oynanır?
Şu görüldü ki, Fatih Terim tribündeyse olmuyor. Nitekim, Terim’in ceza alıp trübünden izlediği 4 maçta Galatasaray’ın tek bir galibiyeti yok. İstikrarlı bir 11 yaratılmayınca, yıldız isimlerden bir türlü faydalanamayınca olmuyor.
Bu skor ve oyun, “Galatasaray, şampiyonluğa mı oynuyor, yoksa Avrupa’ya mı gitmeye çalışıyor?” sorusunu ne yazık ki akla getiriyor.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top