GALATASARAY KENDİSİYLE KAVGA EDİYOR

GALATASARAY KENDİSİYLE KAVGA EDİYOR
Sanki lig bitmiş, kupa verilmiş hesap kitap yapılıyor. Sanki Galatasaray ilk kez bu kadar geriye düşmüş, takımın antrenmanı, futbolcuların partileri konuşuluyor. Sanki kalan 7 maç bir gecede oynanmış, hezimetler yaşanmış,...

Sanki lig bitmiş, kupa verilmiş hesap kitap yapılıyor. Sanki Galatasaray ilk kez bu kadar geriye düşmüş, takımın antrenmanı, futbolcuların partileri konuşuluyor. Sanki kalan 7 maç bir gecede oynanmış, hezimetler yaşanmış, taraftar çıldırmış.
Galatasaray’da gerçekten tuhaf şeyler oluyor.
Kulüp kongreye gidiyor. Bu süreçler sancılı olur tamam, anlaşılır ama bu kadar olmaz. Fatih Terim bu yıl formsuz doğru, aslında iki yıldır formsuz. Geçen yılın şampiyon takımının 16 puan gerisinde 6. sıradatamamladı Galatasaray. Bu yılki tablo iç açmıyor. Bunlar da doğru. Ama sezon bitmedi. Galatasaray’ın liderle maçı var, lig her türlü sürprize gebe.
İki oyuncusunu kaybeden takım bir anda dağılabiliyor ve bunu en iyi Fatih Terim biliyor.
Şimdi Göztepe maçı öncesi Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, kulübün resmi televizyonuna çıkıp, “Futbolcular haysiyet ve şereflerini hatırlasınlar. Kendilerine oynamıyorlar. Türkiye’nin en büyük camiasındalar. Ölümüne oynamalılar. Bunu neden yapmıyor futbolcularımız. İpinde değil adamın, profesyonelce bakıyor” der mi?
Dedi.
Futbolcular yine maç öncesi rahatsızlıklarını Terim’e iletip “Şeref ve haysiyet” vurgusuna işaret edip idmana çıkmama seçeneğini gündeme getirdi mi?
Getirdi.
Yönetici Abdürrahim Albayrak idmana gidip topçuların ve Terim’in gönlünü almaya çalıştı mı?
Çalıştı.
Çektirilen moral fotoğrafında Fatih Terim var mıydı?
Yoktu.
Terim ne yaptı?
Maç öncesi konuştu. Ne dedi?
“Galatasaray puan kaybedebilir, şampiyonluk kaybedebilir ama irtifa kaybedemez. Galatasaray’a da Galatasaray’ın değerlerine de ve sahada formasını ıslatan futbolculara kimse dokunamaz. Kolay kolay da dokunamaz. İnanıyorum ki, aynı zamanda Galatasaraylılar da buna müsade etmez.”
Bakın daha maça gelemedik. Bu takımdan şampiyonluk bekliyoruz, oyuncuların aklını başına alması gerektiğini söylüyoruz, Terim’in kendine gelmesi durumunda mucizelere imza atacağını biliyoruz.
Bu tartışmalar Galatasaray’a ne fayda sağladı?
İpler atılmış görünüyor. Fatih Terim ile devam edilir mi? Mustafa Cengiz yeniden seçilir mi? Takımda iş güç bırakıldı bu sorulara yanıt aranıyor. Bu yakışmıyor.
Terim’e de bir söz söylemek gerek. Fatih Terim, bu sezon toplamda 6 maç ceza aldı. Takımın başında olmadığı maçlarda hep puan kaybetti Galatasaray. 7 sezonda 33 maç ceza almış. Neredeyse bir sezonu tribünde geçirmiş deneyimli teknik adam.
Elbette cezaları takımı için aldı, elbette haksızlığa uğradı, elbette adaletsizlikler yaşadı. Ama ne bu federasyonu Fatih Terim yeni tanıyor ne de bu oyunları ilk kez görüyor.

  1. haftaya gelinmiş, hala iyi bir oyun planı kuramayan, ideal 11 yaratamayan Terim de bunun hesabını kendi içinde iyi yapmalı. Şapkayı sadece yönetim değil Terim de önüne koymalı.
    Maç öncesi “şeref ve haysiyetleri” gündeme getirilen Galatasaray 11’i maça çok istekli başladı. Onca eksiğe rağmen, sadece Taylan’ın takıma dönüşü bile orta sahayı toparlamıştı.
    Kerem Aktürkoğlu, Falcao’ya, Mohamed’e nazire yaparcasına nefis oyununu 3 golle süsledi. HalilDervişoğlu’nun son vuruşları başarılı olmasa da iyi pasları ve hareketliliği Galatasaray’ı önde tuttu.
    Fernandes sahada basmadık yer bırakmadı, Feghouli istekli, Emre Kılınç çalışkandı.
    Galatasaray, Göztepe’nin harika golüyle çok erken yenik duruma düşmesine rağmen geri dönmeyi çabuk başardı.
    Ünal Karaman ile iyi top oynayan ve başarılı sonuçlar alan Göztepe dün gece özellikle defanstaki eksiklerini çok aradı.
    Galatasaray kendi içinde kavgayı bırakabilse durumu daha iyi okuyabilir. Evinde karşılaşacağı Beşiktaş ile puan farkı 6’ya indi. Bir maçı fazla Fenerbahçe ile sadece bire.
    Kavgayı sezon sonuna bırakmalı camia.