GALATASARAY YİNE FIRSAT TEPTİ

GALATASARAY YİNE FIRSAT TEPTİ
Şampiyonluk yarışında kendi içinde kavgaya tutuşan Galatasaray’da son Göztepe galibiyeti ardından Beşiktaş’ın da puan yitirmesi ateşi az da olsa düşürdü.Ama böyle zorlu bir karşılaşmaya Mohamed, Falcao, Donk ve listeye...

Şampiyonluk yarışında kendi içinde kavgaya tutuşan Galatasaray’da son Göztepe galibiyeti ardından Beşiktaş’ın da puan yitirmesi ateşi az da olsa düşürdü.
Ama böyle zorlu bir karşılaşmaya Mohamed, Falcao, Donk ve listeye son anda eklenen Onyekuru olmadan başlamak önemli bir dezavantajdı. Deplasmanda yenilmeyen Trabzon, İstanbul’a neredeyse eksiksiz geldi.
Maç neredeyse Trabzonspor’un iki füzesiyle başladı. Ancak Muslera doğru yerdeydi. Bakesetas’ın maestro gibi yönettiği Trabzon orta sahası daha organize göründü ilk dakikalarda. Galatasaray biraz Feghouli biraz da Fernandes’in hareketlenmesiyle dengeyi kurdu. Emre Kılınç ile etkili olmaya başladı ilk 15 dakika geçilirken.

  1. dakikada Muslera ile karşı karşıya kaldı Bakesetas. Bu Galatasaray defansı için çok sağlam uyarıydı. Vuruşunu Muslera çeldi sonrasında kullanılan kornerde Nwakaeme’nin kafası direkten döndü.
    İlk yarı golü daha çok isteyen, arayan Trabzonspor oldu. Galatasaray 11’i yanıp sönen yıldızlar gibiydi. Fenerbahçe’nin bay, Beşiktaş’ın puan kaybettiği haftanın maçında bu isteksizlik düşündürücüydü gerçekten. Daha çok şut atan, cezası sahası içinde Galatasaray’ın iki katı kadar topla buluşan konuk ekipti.
    İkinci yarıya Halil Dervişoğlu’nu alarak başladı Fatih Terim, Feghouli’yi çıkardı oyundan. Bu değişikliğe Fernandes’in de sakatlığı eklenince Emre Akbaba oyuna dahil oldu.
    İki takımda yaratıcılıktan uzaklaştı her geçen dakika. Ne Kerem günündeydi ne de Babel. “Bu işi duran top çözer” derken, Babel’in bu fırsatı birkaç kez yakaladı ama başarılı olamadı.
    Galatasaray takım halinde rakip sahaya yerleşiyor derken, Trabzonspor’un golü Edgar Le’den geldi. Asisti Bakesetas yaptı Edgar Le de skoru değiştirdi.
    Golün ardından Emre Kılınç’ın şahane şutu Galatasaray’ı yeniden geri getirebilirdi ama kaleci Uğurcan bu top yakalamayı başardı.
    Golün ardından Trabzonspor tümüyle geriye çekildi. Abdullah Avcı yaptığı değişikliklerle orta sahayı kalabalıklaştırdı. Ama Galatasaray vaz geçmedi.
    Uzatmalarda kazanılan ceza yayı üzerinde serbest vuruşu harika bir organizasyonla kullanan Galatasaray’da Taylan’ın sert ve düzgün vuruşunu Uğurcan sektirince Emre Akbaba golü atmayı başardı.
    Ancak, bu skor Galatasaray için bir puanlık kazanım değil kaybedilen iki puandı. Yarışta bir altın fırsat daha geri çevrilmiş oldu.
    Trabzon maçı istedi mi, istediğini söylemek çok zor. Galatasaray bu oyunla ve arzuyla şampiyonluğa mı oynuyor, bunu söylemek daha da zor.
    Zaten bu kavga gürültü içinde kalan 6 haftaya 6 puan farkla gidilmesi de mucize değil mi?