GALATASARAY’DA BELHANDA VE FEGHOULI OPERASYONU

GALATASARAY’DA BELHANDA VE FEGHOULI OPERASYONU
Korona Virüs nedeniyle maddi anlamda diğer kulüplerde olduğu gibi ciddi maddi sıkıntı yaşayacak Galatasaray sezon sonunda Belhanda ve Feghouli ile yolları kesin olarak ayırma kararı aldı. Sarı-Kırmızılılar bu iki oyuncunun yüksek...

Korona Virüs nedeniyle maddi anlamda diğer kulüplerde olduğu gibi ciddi maddi sıkıntı yaşayacak Galatasaray sezon sonunda Belhanda ve Feghouli ile yolları kesin olarak ayırma kararı aldı. Sarı-Kırmızılılar bu iki oyuncunun yüksek maaşlarından kurtulmak için 3-5 milyon Euro’luk teklifleri dahi kabul edecek. Özellikle Suudi Arabistan kulüplerinin iki oyuncuya ilgisinin yüksek olduğu öğrenildi.
Belhanda’nın maliyeti 5 milyon Euro…
Sarı-Kırmızılı takım bu iki oyuncuyu kadrodan göndererek maaş ortalamasını düşürmek istiyor. Belhanda’nın Galatasaray’a yıllık maliyeti 5 milyon Euro civarında. Bu futbolcu 3 milyon 350 bin Euro sabit ücret, Süper Lig ve UEFA maçlarında kazanılan her bir puan için 5.000 EURE prim ve 25 puan sonrası ekstra 100.000 Euro prim alıyor.
Bu rakamlar dışında da oyuncunun eski kulübü Dinamo Kiev’e Sarı-Kırmızılı takımın Şampiyonlar Ligi’ne katılması halinde 500 bin Euro ödeniyor. Belhanda’nın 25 maçtan fazla oynaması durumunda Ukrayna kulübünün kasasına 250 bin Euro daha giriyor.
FeghoulI’nin maliyeti 5 milyon Euro’yu geçiyor…
Galatasaray’ın bonservisine 4 milyon 250 bin Euro ödediği Sofian Feghouli’nin yıllık maliyeti ise 5 milyon Euro’yu aşıyor. Dursun Özbek dönemi takıma katılan Feghouli’nin maliyeti bonuslarla birlikte 5 milyon Euro’yu geçiyor.