GALATASARAY’IN AKLI BAŞINA GEÇ GELDİ

GALATASARAY’IN AKLI BAŞINA GEÇ GELDİ
Müzesinde en çok Türkiye Kupası’na sahip tam 18 adet. Galatasaray bu kupayı da istiyor. Fatih Terim’in sahaya sürdüğü 11’e bakılınca bu belli olmuştu. Takımda rotasyon yok, dinlendirilen yok.Çağdaş Atan’ın takımı da...

Müzesinde en çok Türkiye Kupası’na sahip tam 18 adet. Galatasaray bu kupayı da istiyor. Fatih Terim’in sahaya sürdüğü 11’e bakılınca bu belli olmuştu. Takımda rotasyon yok, dinlendirilen yok.
Çağdaş Atan’ın takımı da güçlü takım, sürprizlere açık bir takım. Galatasaray’ı ligde bu statta yenmiş bir takım.
Top oynamak isteyen ve kontrollü oyun kuran iki takım, 17. dakikaya kadar pozisyon bulamayınca devreye Belhanda girdi. Muslera’ya öyle bir geri pas attı ki, az daha rakibine asist yapacaktı.
Maçın ilk ciddi pozisyonu ise 24. dakikada yaşandı. Alanyaspor’un etkili ve organize atağında son sözü Salih Uçan söylemek istedi ama şutu üst direkte patladı. Bu dakikalarda Galatasaray’ın bir türlü hızlı hücum kuramaması Alanyaspor’u daha etkili gösteriyordu.
İlk yarım saate gelindiğinde Belhanda’nın Alanya ceza sahası içindeki laubali hareketlerinin ardından kaleci Marafona, kaptığı topu degajla en ileri uçtaki Babacar’a ulaştırdı. O da Marcao’yu ceza sahası içinde çalımladı ve golü attı. Muslera’nın yapacak hiçbir şeyi yoktu. Babacar’ın bu golüne asist Marafona’ya yazıldı.
10 dakika geçti geçmedi, yine laubalice orta sahada kaptırılan bir top, hızlı çıkan Alanyasporlular. Önceki şutu direğe takılan Salih, bu kez düzgün bir vuruşla ikinci golü yazdı tabelaya.
Ara transferde alınan Yedlin, iyi bir kumaş tartışmasız ama dün gece çok iyi çıkışlarının ardından geriye dönüşlerinde yavaş kalması, Alanya’nın sağ tarafı koridora çevirmesine neden oldu.
Orta sahada da Belhanda’nın yetersizliği, Onyekuru’nun yorgun görünmesi Galatasaray’ın pozisyon üretememesinin nedeniydi. Babel’in kaptırılan toplara müdahale edememesi Alanya’nın işini kolaylaştırdı.
Terim, ikinci yarıya üç değişiklik yaparak başlattı takımı. Ömer Bayram, Etebo, Kerem oyuna girerken, Taylan, Babel ve Emre Taşdemir kenara çekildi.
Ancak bu iyi niyetli çaba sonuçsuz kaldı. Orta sahada basit bir top kaybıyla başlayan Alanya atağında, Marcao, Tayfur’u düşürünce penaltı tereddütsüz çalındı. Ve maç 3-0’a geldi Babacar’ın vuruşuyla. Muslera’nın topa müdahalesi yetmedi.
Topu ele geçirince çok hızlı atağa çıkan Alanya bu konuda alkışlanmalı.
İkinci yarının hemen başında golü yemiş olsa da Galatasaray ikinci yarıda daha iyi ve diri bir oyun sergiledi. 61’de Kerem’in tek başına yarattığı pozisyonda son vuruşu biraz etkili olsa top ağlarla buluşabilirdi. Hemen sonrasında Mostafa Mohamed’in vuruşunun direkten dönmesi şansızlıktı. Sonra da Onyekuru’nun kafası aynı direkten döndü.
Terim, Gedson Fernandes’i de dün gece tanıştırdı taraftarla. Belhanda’nın yerine oyuna aldı. 73’te ceza sahası içinde önce Emre Kılınç’ın, ardından da Onyekuru’nun vuruşları bir türlü çerçeveyi bulamadı. İki topu direkten dönen, kale ağzında vuruşları günün başarılı ismi kaleci Marafona ve Alanya defans oyuncularına takılan Galatasaray, son 10 dakikaya kadar üstünlüğü tam anlamıyla ele geçiremedi.
83’te Mostafa Mohamed, bu kez Alanya defansının laubaliliğini affetmedi. Gedson Fernandes’in sert şutu kaleciden döndükten sonra yaşanan kafa karışıklığını Mohamed güzel vuruşla golle sonuçlandırdı. İki takım toplam 10 oyuncu değiştirdi ama maçın sonuna sadece 5 dakika uzatma verdi Abdulkadir Bitigen. Uzatmanın 4. dakikasında Gedson Fernandes farkı bire indirdi ama süre yeterli değildi. Verilen, verilemeyen fauller, kartlar ve oyunu süresini hesap edememesiyle maçın hakemi oyunun sonucuna etki etti.
Galatasaray ilk yarıyı boşa harcamanın, kenardan tüm uyarılara rağmen ileride oynamamanın bedelini kupadan elenerek ödedi. Yeni transferlerin takıma büyük katkı yapacağı görüldü. Şimdi tek kulvar var o da şampiyonluk. Dün geceki maçın son 10 dakikasında savaşan Galatasaray’ın bu devamlılığı sağlaması gerekiyor.