Galip Aykaç’ın yerine yeni başkan seçildi

Galip Aykaç’ın yerine yeni başkan seçildi
MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin fahiş fiyatlardan sorumlu tutarak “FETÖ’cü olmakla, terörist olmakla” suçlamasının ardından BİM CEO’su Galip Aykaç, “Bre ahlaksızlar, densizler sizlere bundan sonra sizin tonunuzla cevap...

MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin fahiş fiyatlardan sorumlu tutarak “FETÖ’cü olmakla, terörist olmakla” suçlamasının ardından BİM CEO’su Galip Aykaç, “Bre ahlaksızlar, densizler sizlere bundan sonra sizin tonunuzla cevap vereceğim bunu bilesiniz” diye tepki göstermişti. MHP tarafından hedef gösterilen Aykaç, Bahçeli’den özür dilemiş, Gıda Perakendecileri Derneği Başkanlığı görevinden istifa etmek zorunda kalmıştı. Bazı BİM marketleri de saldırıya uğramış, camları kırılmıştı.

Aykaç, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ‘FETÖ’ imasında bulunarak hedef göstermesinin ardından “Biz bu ülkenin temel taşlarıyız, bu temel taşları yerinden oynatmaya da bunların güçleri yetmez” demişti. Bahçeli’nin ‘Kahramanımız’ dediği, suç örgütü liderliğinden hüküm giymiş Kürşad Yılmaz da Aykaç’ı “Tuttuğunuz köşe başları mezarınız olur” sözleriyle tehdit etmişti.

A101, BİM, CarrefourSa, Migros, ŞOK gibi zincir marketlerin de aralarında olduğu Gıda Perakendecileri Derneği’nin Olağan Genel Kurulu’nda dün seçim yapıldı. Gıda Perakendecileri Derneği (GPD) Başkanlığı görevinden istifa eden BİM CEO’su Galip Aykaç’ın yerine Alp Önder Özpamukçu seçildi. Özpamukçu, Türkiye Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu (TAMPF) Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Perakendecilik Sektör Meclisi Başkanlığı görevlerini sürdürüyordu.

Migros İcra Başkanı Özgür Tort, Caffe Nero Türkiye CEO’su Ahmet Yanıkoğlu ve Özay Hukuk Direktörü Merter Özay derneğin yönetim kurulu başkan yardımcıları olarak görev yapacak.