GARANTİ POLEMİĞİ

GARANTİ POLEMİĞİ
‘TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı ve AK Parti Erzurum Milletvekili Recep Akdağ, “Şehir hastaneleri yapımında yatırımcı firmalara hasta garantisi verildiğine ilişkin iddialar doğru değil. Tomografi...

‘TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı ve AK Parti Erzurum Milletvekili Recep Akdağ, “Şehir hastaneleri yapımında yatırımcı firmalara hasta garantisi verildiğine ilişkin iddialar doğru değil. Tomografi ve MR çekimi gibi bazı hizmetlerde belli sayıda çekim garantileri verildi” dedi.
Şehir hastanelerine ilişkin bilgiler paylaşan Akdağ, şehir hastaneleriyle sadece hasta yatak sayısının artırılmasının değil aynı zamanda hasta yataklarının dönüştürülmesinin hedeflendiğini dile getirdi. Akdağ, “Oksijen almanın bile zor olduğu 8-10 kişilik koğuşlar ile tuvalet ve banyoların koridorların dip köşelerinde yer aldığı hastanelerden, her hastanın kendi odasında tedavi görebileceği modern hastanelere geçtik” ifadesini kullandı.
Tomografi ve MR çekimi gibi bazı hizmetlerde belli sayıda çekim garantileri verildiğini dile getiren Akdağ, bunun şehir hastaneleri dışında kullanılan bir uygulama olduğunu söyledi. Türkiye’nin MR ve tomografi çekimi hizmetlerinde Avrupa ülkeleri ve ABD’ye göre çok daha ucuza hizmet verdiğini belirten Akdağ, şimdiye kadar eksik kalan çekimlerden dolayı bir firmaya para ödendiğine şahit olmadığını söyledi.

KANİ TORUN’DAN ‘HASTA GARANTİSİ’ YANITI

Gelecek Partisi Dış Politika Başkanı ve Geçmiş Dönem Bursa Milletvekili Dr. Kani Torun, Recep Akdağ’ın ‘Şehir hastanelerinde hasta garantisi yok’ iddiasına yanıt verdi. Torun, “Bu dolaylı yoldan bir hasta garantisidir” ifadesini kullandı.