“Garantör ülkelerden biri olabiliriz”

Son Güncellenme Tarihi: Nisan 1, 2022 / 07:58

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Özbekistan’a yaptığı ziyaretin sonunda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ukrayna’nın müzakerelerde garantör ülke şartı koşmasını değerlendiren Erdoğan, şunları söyledi:

AB ÜYELİĞİ ISRARI YOK
“Aslında Ukrayna’nın Avrupa Birliği konusunda da çok ısrarlı bir davranış içinde olacağına ihtimal vermiyorum. Zira bu süreçte Avrupa Birliği üyesi ülkeler, bir kısmı dışında, bu işe ciddi manada asılmadılar. Bütün bunlara rağmen Sayın Putin’in Ukrayna’nın Avrupa Birliği’ne girmesi noktasındaki olumlu bakışını öğrendim, duydum. Tabii bu görüşmeler esnasında nihai durumu da öğreneceğiz. Biz, Ukrayna’nın güvenliğini teminen garantör ülkelerden biri olabiliriz, buna ilke olarak sıcak bakıyoruz ancak elbette bunun detaylarının açıklığa kavuşması gerekiyor.”

Erdoğan, “Türkiye’nin yaptırımlarla ilgili durumunda bir değişiklik yok değil mi?” sorusuna, “Şu ana kadar biz yaptırımlar noktasında herhangi bir tutum değişikliğine gitmediğimiz gibi Rusya tarafından da bu yaptırımlar zinciri içerisinde Türkiye’ye karşı herhangi bir uygulama yapılmadı” yanıtını verdi.

ZELENSKİ İLE GÖRÜŞTÜ
Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski ile telefonda görüştü. Erdoğan, Zelenski ile Vladimir Putin’i bir araya getirme ve bu buluşmaya Türkiye olarak ev sahipliği yapma önerisini yineledi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top