Garo PAYLAN: PKK BİR SONUÇ

Son Güncellenme Tarihi: Haziran 19, 2020 / 07:10

HDP tartışılırken ekranlarda HDP’nin olmaması, Habertürk televizyonunun, ‘Terörle aralarına mesafe koymadıkları için konuk etmiyoruz’ biçimindeki açıklaması tartışma yaratmış, bunun üzerine gazeteci Cüneyt Özdemir YouTube kanalından “HDP’liler hem yayınlara çağrılmadıklarından şikayet ediyor hem de benim davetime yanıt vermediler” demiş, yeni bir tartışma başlatmıştı.


Özdemir’e yanıt veren HDP’liler uygun saatte ve uygun bir yöntemle davet olursa yayına katılabileceklerini belirtmişlerdi. O açıklamayı yapanlar arasında yer alan Garo Paylan Cüneyt Özdemir’in CNN TÜRK’teki programına değil, YouTube’daki programına konuk oldu. Beklendiği gibi Cüneyt Özdemir’in HDP’nin ‘Darbeye karşı demokrasi’ yürüyüşü, kayyum atamaları veya HDP’ye yönelik aralıksız soruşturmalar değil HDP’nin PKK ile ilişkisi üzerinde duruldu.


Özdemir Paylan’a PKK’yı bir terör örgütü olarak görüp görmediklerini, PKK ile HDP arasındaki ilişkiyi sordu. Paylan PKK ile ilgili bir tanımlama yapmadı, PKK’yı bir sonuç olarak gördüğünü söyledi. Paylan, “Onu bir sonuç olarak görüyorum. Yani bu ülkenin demokratik bir ülke olmaması, halkların tanımlanmaması, seçilmişlere darbe vurulması, belediyelere kayyum atanması… Aynı 12-80 darbesinde biliyorsunuz işkenceler sonucu Diyarbakır Cezaevin’de işken yiyenler gibi… Ondan sonra demokratik kanalların açılsaydı bu sorunlar çözülebilirdi çözülemediği için şiddet sarmanına girdiğimizi düşünüyorum” ifadesini kullandı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top