Gazeteci katledileli 43 yıl oldu: İpekçi’yi gazeteciler unutmadı

Gazeteci katledileli 43 yıl oldu: İpekçi’yi gazeteciler unutmadı
43 yıl önce uğradığı silahlı saldırıda öldürülen Abdi İpekçi için Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki kabri başında anma töreni düzenlendi.Milliyet Genel Yayın Yönetmenliği görevini sürdürürken öldürülen Abdi İpekçi...

43 yıl önce uğradığı silahlı saldırıda öldürülen Abdi İpekçi için Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki kabri başında anma töreni düzenlendi.

Milliyet Genel Yayın Yönetmenliği görevini sürdürürken öldürülen Abdi İpekçi için düzenlenen törende Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Sibel Güneş ve İpekçi’nin kızı Nükhet İpekçi İzet konuşma yaptı. Abdi İpekçi’nin kızı Nükhet İpekçi İzet, “Bütün bu cinayetlerde insana, insanlığa, kurbanın yakınlarına, topluma, gelecek kuşaklara bir açıklama gerekiyor. Bunun da resmi bir açıklama olması ve tarihe bütün bağlantıları içerisinde geçmesi gerekiyor” dedi. Sibel Güneş ise “Her 1 Şubat’ta buraya geleceğiz ve Abdi İpekçi neden öldürüldü sorusunu sormaya devam edeceğiz” ifadesini kullandı.

İpekçi’nin son fotoğrafını ölümünün ardından morgda çeken gazeteci Coşkun Aral da Odatv’ye yaptığı açıklamada, “Çok açık söylüyorum bugün olsa asla çekemeyeceğim bir fotoğraftır” dedi.