GAZETECİ ÖRGÜTLERİNDEN AÇIKLAMA: ‘Basın virüs değildir’

GAZETECİ ÖRGÜTLERİNDEN AÇIKLAMA: ‘Basın virüs değildir’
Basın Özgürlü Gününde sendikalar ve gazeteci örgütleri de açıklama yaptı.TÜRKİYE GERİLEDİ: Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (RSF) tarafından hazırlanan 2020 yılı basın özgürlüğü endeksinde Türkiye 180 ülke...

Basın Özgürlü Gününde sendikalar ve gazeteci örgütleri de açıklama yaptı.
TÜRKİYE GERİLEDİ: Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (RSF) tarafından hazırlanan 2020 yılı basın özgürlüğü endeksinde Türkiye 180 ülke arasında 154’üncü sırada yer aldı. Türkiye, geçen yıl 157. sıradaydı.
VİRÜS TEHLİKESİYLE ÇALIŞIYORLAR: Türkiye Gazeteciler Sendikası “Bulaşıcı salgından korunmak için ne medya patronlarından ne de devletten yeterli destek görüyor. Cezaevlerinde tutuklu ve hükümlü bulunan meslektaşlarımız da corona virüsü karşısında korumasız bir durumda bulunmaktadırlar” diye açıklama yaptı.
ÇİN’DEN SONRA İKİNCİYİZ: Çağdaş Gazeteciler Derneği’nden yapılan açıklamada “Sadece haber yaptıkları için cezaevine konulan gazeteci sayısının günden güne arttığı Türkiye, tutuklu gazeteci listesinde de Çin’den sonra ikinci sırada.” denildi.
ÖZGÜR TOPLUM İÇİN BASIN: Diyarbakır merkezli çalışma yapan Dicle Fırat Gazeteciler Derneği raporuna göre hapiste olan gazeteci sayısı 104. Dicle Fırat Gazeteciler Derneği açıklamasında şu ifadeyi kullandı: “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın basını ‘virüs’ diye niteleyen açıklaması, baskıların boyutunu göstermek açısından yeterli bir örnektir. Hal böyleyken, bir kez daha hatırlatma ihtiyacı duyuyoruz; Basın yok edilmesi gereken bir virüs değil, özgür bir toplum için olmazsa olmazlardandır.”