Gazeteci Sarıkaya canlı yayında teknisyeni tokatladı

Gazeteci Sarıkaya canlı yayında teknisyeni tokatladı
Habertürk Ankara Temsilcisi ve yazarı gazeteci Muharrem Sarıkaya’nın, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile röportaj yaptığı sırada İhlas Haber Ajansı Gaziantep Muhabiri Ahmet Demir’e tokat attığı görüntüler...

Habertürk Ankara Temsilcisi ve yazarı gazeteci Muharrem Sarıkaya’nın, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile röportaj yaptığı sırada İhlas Haber Ajansı Gaziantep Muhabiri Ahmet Demir’e tokat attığı görüntüler ortaya çıktı. Demir, dava açacağını duyurdu. Habertürk televizyonu da bir özrü mesajı yayınladı.

Sarıkaya, eğilerek telefon ve kablolarla uğraşan muhabire çalıştığı esnada tokat attı. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in ise tepkisiz kaldığı görüldü.

Görüntüleri sosyal medyada paylaşan gazeteci Talat Atilla, “Rezalet! Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in karşısında Gazeteci Muharrem Sarıkaya ses teknikerine tokat atıyor. Yazıklar olsun!” yorumunda bulundu.

SENDİKADAN TEPKİ: ÖZÜR BEKLİYORUZ
Türkiye Gazeteciler Sendikası’ndan yapılan açıklamada ise “Gazeteci Muharrem Sarıkaya’nın İhlas Haber Ajansı Gaziantep Muhabiri Ahmet Demir’e yönelik çirkin hareketini en sert biçimde kınıyoruz. Sarıkaya’nın meslektaşımızdan özür dilemesini bekliyoruz” denildi.

SARIKAYA: HERKESTEN ÖZÜR DİLEDİM
Gazeteciye vuran Sarıkaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada özür diledi. Sarıkaya şu ifadeleri kullandı:
“Kontrolümü kaybettim ve yapmamam gereken, bana ve temsil ettim kuruma yakışmayan bir davranışta bulundum. Yayın biter bitmez özür diledim. Bu noktada kalmayıp, bir saat kadar sonra telefonda kendileri ile ayrı ayrı konuşup yaptığımın hata olduğunu belirtip özrümü her ikisine de yineledim. “

İHA MUHABİRİ: DAVA AÇACAĞIM
Bunun yanında Cumhuriyet’e konuşan İHA muhabiri Ahmet Demir, “Çok zoruma gitti bir şey yapamamak ve karşındaki insanın bir şey yapmaması. Benden özür dilemeye çalıştı. Müdürüm ısrarla kabul etmemi istedi ve ben de yaşına hürmeten kabul ettim ancak avukatımla görüştüm. Rencide olduğum için hukuki süreci başlatacağım. Salı günü dava açacağım” dedi.

FATMA ŞAHİN: YANLIŞTI
Fatma Şahin, Twitter hesabı üzerinden Sarıkaya’nın özür dilediği tweetlerin ekran görüntüsünü paylaşarak şunları yazdı: “Habertürk TV canlı yayını esnasında Muharrem Sarıkaya’nın tepkisi kendisinin de dediği gibi çok yanlıştı. Zaten hemen sonrasında aramızda konuştuk ve ben de düşüncelerimi söyledim. @msarikaya6 kendi mesajında da yazdığı gibi sonrasında Ahmet Demir arkadaşımızdan özür diledi.”

DİSK Basın-İş, Sınır Tanımayan Gazeteciler, Gazeteciler Cemiyeti, İletişim Platformu Derneği, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği, Diplomasi Muhabirleri Derneği, Ekonomi Haberleri Derneği, Parlamento Muhabirleri Derneği ve Türkiye Haber Kameramanları Derneği de olayı kınayan açıklamalar yaptı.