Gazeteci Yıldız için güvenlik kaygısı

Gazeteci Yıldız için güvenlik kaygısı
Tutuklu gazeteci Müyesser Yıldız’ın avukatı Erhan Tokatlı, müvekillinin cezaevindeki güvenliğinin tehlikeye girmesinden kaygı duyduklarını açıkladı. Gazeteci Yıldız’ın tutuklanmadan önce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu...

Tutuklu gazeteci Müyesser Yıldız’ın avukatı Erhan Tokatlı, müvekillinin cezaevindeki güvenliğinin tehlikeye girmesinden kaygı duyduklarını açıkladı. Gazeteci Yıldız’ın tutuklanmadan önce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından hedef alındığını hatırlatan Avukat Tokatlı, “Karantina süreci bittiğinde Müyesser Yıldız diğer tutuklu ya da hükümlülerle bir arada kaldığı takdirde güvenliğinin tehlikeye girmesinden kaygılıyız” diye konuştu.
Soruşturma aşamasında yaşananlarla ilgili de açıklama yapan avukat Erhan Tokatlı, “Bilindiği gibi ilk suçlama askeri casusluktu ve yazılmayan haber ve haberlerin hesabı sorulacaktı. Ancak bunun hukukta yerinin olmadığının anlaşılması üzerine suçlama ifşaya TCK 329’a dönüştürüldü. Dosya ne kadar boş ise, Müyesser Yıldız’ın cep telefonunda kayıtlı bulunan bazı SMS mesajlarından, soruşturma konusu ile ilgisi olmayan sorular üretilerek dosyaya bir şeyler konmaya çalışıldığını gördük” ifadelerini kullandı.