‘Gazeteciler sansür, baskı, işsizlik kıskacında’

‘Gazeteciler sansür, baskı, işsizlik kıskacında’
1 Mayıs bu yıl Kovid-19 pandemisi nedeniyle alanlarda kutlanamadı. Ancak basın meslek örgütleri yayınladıkları yazılı açıklamalar ile taleplerini dile getirerek, 1 Mayıs’ı kutladı.Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) açıklamasında,...

1 Mayıs bu yıl Kovid-19 pandemisi nedeniyle alanlarda kutlanamadı. Ancak basın meslek örgütleri yayınladıkları yazılı açıklamalar ile taleplerini dile getirerek, 1 Mayıs’ı kutladı.
Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) açıklamasında, “Türkiye’de medyayı, ‘işsizlik, sansür, baskı, kovulma, tutuklama, mobbing, yalan, iktidar medyası, muhalif medya’ ifadeleriyle anılmaktan kurtarmalıyız. Türkiye Gazeteciler Sendikası’nın, daha yüksek maaş, insanca çalışma koşulları ve tutuklu gazetecilerin serbest bırakılmasını sağlama iradesinde olduğunu bir kez daha ilan ediyoruz. Güzel günleri birlikte var edeceğiz. Birlikte Güçlüyüz. Yaşasın 1 Mayıs” dedi.
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti de kısa bir mesaj yayınlayarak, “Barış ve esenliğin yolunu açması umuduyla yurttaşların ve basın emekçilerinin 1 Mayıs ​Dünya İşçi ve Emekçiler Bayramı​‘nı kutluyoruz” ifadelerini kullandı.
“1 MAYIS’I YAŞARIZ”
DİSK Basın İş, “Kapansak da evlerimize 1 Mayıs’ı yaşarız, yaşatırız” diyerek bir video yayınladı. Gazeteciler tarafından okunan mesajda, “Emeği hala değer görenlere, korona günlerinde hala çalıştırılmak zorunda bırakılanlara, cezaevindeki gazetecilere, hapishanelerde rehin tutulanlara, sevgiler. Umut hiç ölmez, çünkü biliriz bugünlerden geriye bir yarına gidenler kalır, bir de yarınlar için direnenler” denildi.
ORTAK MÜCADELE
Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) dayanışma vurgulu bir mesaj yayınlayarak, “Üreten, işleyen, paylaşan, dayanışan; bilim ve sanatla, haber ve yazıyla emekten yana, sömürüsüz bir dünya için mücadele eden tüm emekçilerin 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı kutlu olsun” dedi.