GAZETECİLERE 10’AR YIL HAPİS İSTENDİ

GAZETECİLERE 10’AR YIL HAPİS İSTENDİ
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Odatv Haber Müdürü Müyesser Yıldız, TELE 1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel ve astsubay E.B hakkındaki soruşturmayı tamamlayarak, hazırladığı iddianameyi 26. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi.İddianamede...

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Odatv Haber Müdürü Müyesser Yıldız, TELE 1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel ve astsubay E.B hakkındaki soruşturmayı tamamlayarak, hazırladığı iddianameyi 26. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi.
İddianamede Müyesser Yıldız ve İsmail Dükel’le Astsubay E.B. hakkında “Devletin güvenliği veya yararları bakımından gizli kalması gereken bilgileri açıklama” suçlamasında bulunan Savcılık, her 3 isim için de 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istedi.
Açılan soruşturmada Gazeteci Müyesser Yıldız, 12 Haziran günü çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanırken, İsmail Dükel ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı. Gazetecilik faaliyetleri ‘delil’ olarak gösterilen Yıldız’ın tutuklanmasına, Odatv’de yayımlanan ve hala erişime açık olan üç yazısı gerekçe gösterilmişti.