GAZİ FENERBAHÇE

Fenerbahçe dün son zamanların en kötü ve adaletsiz kadrosuyla maça çıktı. İlk yarı boyunca da bu kadro bize rezalet bir futbol izletti. İrfan Can’ın artık asla maç yüzü görmemesi lazım bu kadar etkisiz bir futbol oynayan bir insanın bu takımda yeri yok. Son yılların en büyük kazığı. Sadece hata yapmıyor, aynı zamanda umursamaz, vurdum duymaz, tekrar söylüyorum bu takımda yeri yok! İlk yarıda bu kötü oyuna rağmen gol de attık ama 1 milimetreyle ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Yani anlamak güç bunlar nasıl hakem, ne olacak da bu ligde adalet tesis edilecek anlamak zor.

Sevgili rakip camia madem hakemlerden şikayetçisiniz, bu ligde açık ara hakemden en çok canı yanan takım biziz. Canımıza minnet, başlayın bizi desteklemeye yabancı hakemler için beraber başvuruda bulunalım.

Hoca uzun zaman sonra ilk defa devre arasında bu kadar net, oyuna pozitif etki eden değişiklikler yaptı. Açıkcası, elenilen Sevilla maçından sonra da söylemiştim, uzun süreli başarı istiyorsak böyle bir hoca kalmalı. Lakin, böyle felaket hakemlerin olduğu bir yerde gerçekten kendi kalmak ister mi, nasıl ikna edilir bilmek zor. Bu arada takım gerçekten gazi oldu. En etkili oyuncularımızdan Lincoln sezonu kapattı. En iyi ikinci forvetimiz Mitchy en az bir ay yok. Üçüncü forvetimiz King de sakatlandı. Kaldık Pedro ve Serdar Dursun’a.

Kendileri de kötü ötesi oyunlarına devam ediyor. Yetmez gibi bir de canımız ciğerimiz Valenciamız da sekerek bitirdi maçı. Bu eksiklerle bizi neler bekliyor tahmin etmek zor. Bu arada maç eksiğiyle 6 puana düştü fark ama, bu 6 puanda net elimizden çalınan Adana Demirspor maçı ve Sivas’ta GS’ye hediye edilen ‘ofsaytımsı’ rezaleti de var. Yani adalet olsaydı aslında Fenerbahçe’nin maç eksiğiyle rakibiyle aynı puanda olması lazımdı. Ama açık konuşmak lazım, bu düzen dün de gördüğümüz gibi kolay kolay değişecek gibi değil. Büyük ve çok ciddi adımlar lazım. Adettendir, söylemek lazım, ben bu akşam rahat uyuyacağım. Onlar düşünsün.. Lakin bu kadar sakat da can sıkmayacak gibi değil.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İbrahim Can Arşivi