Gaziantep’te karda mahsur kalma gerçek, manipülasyon değil

Son Güncellenme Tarihi: Ocak 20, 2022 / 12:44

Gaziantep’te, önceki gece boyu devam eden kar yağışı nedeniyle yollar trafiğe kapandı. Çok sayıda aracın kaydığı Tarsus-Adana-Gaziantep otoyolunda mahsur kalan 1350 kişi ekiplerin çalışmasıyla kurtarıldı.

Kentte, önceki gün öğle saatlerinde başlayan ve gece boyu devam eden kar yağışı nedeniyle yollar kapanınca toplu taşıma araçları seferlerini durdurdu. Kendi araçlarıyla evlerine ulaşmak isteyenler büyük güçlük yaşadı. Birçok kişi de yürüyerek evlerine ulaştı.

Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) otoyolunun 50’nci kilometresinde kayan TIR’ların yolu kapatması sonucu ulaşım durdu, yüzlerce araçta çok sayıda kişi mahsur kaldı. Mahsur kalan kişiler, ekiplerin çalışması sonucu saatler sonra kurtarıldı.

Gaziantep Valisi Davut Gül, dün akşam saatlerinde Anadolu Ajansı’na yaptığı açıklamada, otoyolda çalışmaların devam ettiğini ve otoyolun kontrollü olarak ulaşıma açıldığını söyledi.

Yoğun kar yağışı nedeniyle mahsur kalan yurttaşlar sığınmak için gittikleri çevre tesislerin fırsatçılığına isyan etti. Tesis işletmeleri çayı 2 liradan 4 liraya yükseltti.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top