Gazilere dayak

Gazilere dayak
Günlerdir Ankara’da, 15 Temmuz’da toplanan paraları kullanacak vakfın faaliyete geçmemesini, kendilerine destek vermemesini eleştiren bir grup 15 Temmuz gazisi, protestolarına AK Parti Genel Merkezi önünde devam etmek isteyince sert...

Günlerdir Ankara’da, 15 Temmuz’da toplanan paraları kullanacak vakfın faaliyete geçmemesini, kendilerine destek vermemesini eleştiren bir grup 15 Temmuz gazisi, protestolarına AK Parti Genel Merkezi önünde devam etmek isteyince sert müdahale ile karşılaştı.

Önceki gün akşam saatlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ak Parti Genel Merkezi’nde olduğunu düşünerek Ankara’nın Balgat semtindeki binaya gitmek isteyen gazileri sivil giyimli polisler karşıladı.
Protestocu gazilerle görevliler arasında önce tartışma çıktı, sonra arbede yaşandı. Gazilerden ikisi arbede sırasında yaralandı. Olay yerine ambulans çağrıldı ve yaralı gaziler hastaneye kaldırıldı.
Polis bu sırada gazilerin görüntü almasını da engellemeye çalıştı. Görevlilerin engellemelerine rağmen görüntüleri çeken bir kişinin videoda “Bu gazilerimiz 15 Temmuz gecesi boşuna canlarını ortaya koymuş. Neyse dilim varmıyor. Allah’ından bulsunlar inşallah” dediği duyuldu.
Twitter hesabından açıklama yapan CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi de “An itibariyle 15 Temmuz Gazileri Akp Genel Merkezinin önünde kendileri adına toplanan paraların hesabını soruyor. Gaziler için topladıkları paraların hesabını vermeyenler ile gaziyi yaralayanların arasında fark var mı?” ifadelerini kullandı.
Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Derneği, bir süredir Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler bakanlığı önünde basın açıklaması yaparak, kendileri için toplanan 300 milyon liranın sahiplerine dağıtılmasını ve gazi maaşı bağlanmasını istiyordu.

EMNİYET: MÜDAHALE EDİLMEDİ, GÖZALTI YAPILMADI

Ankara Emniyet Müdürlüğü, 15 Temmuz Gazileri’ne ilişkin yaptığı açıklamada gazilere fiziki müdahalede bulunulmadığını savunarak şunları kaydetti: “20 kişilik grup, AK Parti Genel Merkezi önüne gelerek beklemeye başlamıştır. Sayın Cumhurbaşkanımızın genel merkezden çıkışı esnasında, grubun hareket halindeki konvoya koşarak yönelmesi üzerine şahısların can güvenlikleri de düşünülerek görevlilerimiz tarafından yola çıkmaları önlenmiştir. Görevlilerimiz tarafından gruba yönelik herhangi bir fiziki müdahalede bulunulmadığı gibi gözaltı işlemi de yapılmamıştır”

Her tarafım delik deşik

Bir gazi kendisini engelleyen polislere isyan etti. “Benim her tarafım delik deşik, platinlerle yaşıyorum. Ben dağlarda teröristlerle çatıştım. 30 sene polislik yaptım. Şuradaki tanka bindim, tanka… Külliyeden haini attım, komutanı attım” dedi.