‘Geç söylenen doğru, doğru mudur?”

‘Geç söylenen doğru, doğru mudur?”
Son günlerde bazı uzmanlardan Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu’na yönelik eleştiriler geliyor. Üç gün önce “Böyle giderse tedavi edecek sağlık çalışanı bulamayacağız” diye açıklama yapan Bilim Kurulu Üyesi Prof. Ateş...

Son günlerde bazı uzmanlardan Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu’na yönelik eleştiriler geliyor. Üç gün önce “Böyle giderse tedavi edecek sağlık çalışanı bulamayacağız” diye açıklama yapan Bilim Kurulu Üyesi Prof. Ateş Kara’ya tepki gösteren Gazi Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol, “Geç söylenen doğru, doğru sayılır mı?” diye sordu.
Koronavirüs sürecini değerlendirdiği açıklamasında gidişatı iyi bulmadığını belirten Ateş Kara, “Hasta sayısı gittikçe artıyor” ifadelerini kullandı. Bu haberi kişisel sosyal medya hesabından dikkat çeken bir mesajla paylaşan Esin Davutoğlu Şenol, “Söyletecek sözünüzün önemli olduğu kurullarda ve masalardaydınız” dedi. Kurul üyeliklerinin bir nişan gibi taşındığını söyleyen Şenol, “Kurul üyeliklerinizi nişan gibi akademik unvanlarınızın önünde taşıdınız. Ve ekranlar sizlerin önceliğine verilme talimatı almıştı. Sayılmaz sevgili dostum” ifadelerini kullandı.
PROF. CEYHAN DA ELEŞTİRMİŞTİ
Yine benzer şekilde geçen hafta bir açıklama yapan Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan da “Uzmanlık dalı olmayan, pandemi konusunda tek bir yayını bile bulunmayanlar ekranlardan halkı kandırıyor” diyerek, Bilim Kurulu’nu eleştirmişti.