Geçici Hükümet, yakınlaşmadan endişe duymuyor

Geçici Hükümet, yakınlaşmadan endişe duymuyor
Suriyeli muhaliflerin kurduğu Suriye Geçici Hükümeti oluşumunun Başkanı Abdurrahman Mustafa, Türkiye ile Suriye arasında başlayan yeni süreçle ilgili kendilerini endişelendiren bir durum olmadığını söyledi.BBC Türkçe’nin...

Suriyeli muhaliflerin kurduğu Suriye Geçici Hükümeti oluşumunun Başkanı Abdurrahman Mustafa, Türkiye ile Suriye arasında başlayan yeni süreçle ilgili kendilerini endişelendiren bir durum olmadığını söyledi.

BBC Türkçe’nin sorularını yanıtlayan Mustafa, hafta içinde Ankara’da görüştükleri yetkililerin kendilerine iki ülke arasındaki temasların, PKK ile mücadele ve Suriye’nin toprak bütünlüğüyle ilgili olduğunu aktardığını ifade etti. Muhalif lider, Suriye’nin kuzeyindeki olası askeri harekâtla ilgiliyse şu anda diplomatik sürecin devam ettiğini belirtti.

Ankara’daki görüşmelerde neler konuşuldu?
Abdurrahman, önümüzdeki dönemde Türkiye ile Suriye’nin ilişkilerinin normalleşmesi ihtimali düşünüldüğünde, kendilerinin durumunun ne olacağına dair bir kaygılarının olup olmadığı sorusuna “Öyle bir durum yok” diye cevap verdi ve devam etti: “Biz bugüne kadar her zaman siyasi çözümden yana olduğumuzu ifade ettik ve ister Cenevre, ister Astana olsun, isterse Anayasa Komisyonu olsun, bütün bu süreçlere pozitif olarak katkıda bulunduk. Maalesef yine tıkandı çünkü rejim ve müttefikleri; Ruslar, İranlılar her zaman askeri çözümden yanadır.”