‘Geçinemiyoruz’ protestosu sürüyor, 70’ten fazla gözaltı

‘Geçinemiyoruz’ protestosu sürüyor, 70’ten fazla gözaltı
Zamlara ve kurdaki ani yükselişe tepki olarak İstanbul’un birçok ilçesinde önceki gün yapılan ‘Geçinemiyoruz’ eylemlerinde 70 kişi gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, ‘’Gözaltına...

Zamlara ve kurdaki ani yükselişe tepki olarak İstanbul’un birçok ilçesinde önceki gün yapılan ‘Geçinemiyoruz’ eylemlerinde 70 kişi gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, ‘’Gözaltına alınan kişiler hakkında adli tahkikat başlatılmıştır» denildi. Türk Lirası’nın yaşadığı rekor değer kaybı ve art arda gelen zamlarla yükselen enflasyona karşı ‘‘Geçinemiyoruz’’, ‘‘Hükümet istifa’’ diyerek İstanbul’da sokağa çıkan yurttaşlara yandaşlardan hakaret ve tehdit geldi.

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ) Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Sebati Kaya, sosyal medyadan paylaştığı videoda, “Kimse bu ülkeye diz çöktüremeyecek. Bu ülkenin tokadını en ağır bir şekilde yiyeceksiniz” ifadelerini kullandı. Ayrıca hakaretler eden Kaya, eylemlere katılanları da “vatan haini” ilan etti.

YENİ AKİT: CEZAEVİNDE 100 KAVALA OLUR
Yeni Akit Yazı İşleri Müdürü Ali Karahasanoğlu da protesto edenler için “Gezi isyancılarının başına gelenlerin 1000 katı başına gelir. Cezaevinde bir değil, yüz Osman Kavala olur” ifadesini kullandı.