“Geçinemiyoruz”

“Geçinemiyoruz”
DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, dün Ankara Anıtpark’ta, “Geçinemiyoruz. Halktan ve Emekten Yana Bütçe İçin Omuz Omuza” başlıklı bir miting yaptı. Açıklamada, TBMM’de devam eden bütçe görüşmelerine ilişkin talepler sıralandı....

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, dün Ankara Anıtpark’ta, “Geçinemiyoruz. Halktan ve Emekten Yana Bütçe İçin Omuz Omuza” başlıklı bir miting yaptı. Açıklamada, TBMM’de devam eden bütçe görüşmelerine ilişkin talepler sıralandı. Asgari ücret ve tüm ücretlerin yaklaşık 750 lira artırılması istendi. TMMOB İl Koordinasyonları Genel Sekreteri Özgür Topçu’nun okuduğu açıklamada sıralanan talepler şöyle:

"HERKESE TEMEL GELİR GÜVENCESİ SAĞLANSIN"
“Asgari ücret ve bütün ücretlerin asgari ücret kadarı için tüm vergi ve kesintiler sıfırlansın ve net ödensin. Böylece tüm ücretler yaklaşık 750 lira artırılsın. Elektrik, su, doğal gaz ve internet faturaları, vergi ve kesintiden muaf tutulsun. Dolaylı vergiler düşürülsün, tüm gıda ürünlerinde KDV sıfırlansın. Eğitim, sağlık gibi kamu hizmetlerinin piyasalaştırılmasına son verilsin, kamu hizmetlerine ve yatırımlarına bütçeden ayrılan pay artırılsın. En düşük emekli aylığı, en az asgari ücret düzeyine yükseltilsin. Herkese temel gelir güvencesi sağlansın.”

"YILLARDIR BÜTÇE PARODİSİ İZLİYORUZ "
TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emir Koramaz da “Yıllardır bir bütçe parodisi izliyoruz. Tek bir satırına dokunmadan Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndan geldiği gibi bütçeyi onaylıyorlar. Biz bu orta oyununu yıllardır izliyoruz. Hiçbir derdimize derman olmayan bu orta oyununa hayır diyoruz” diye konuştu.

"HAKKINIZI ÖDEMEYİZ DEDİLER ZATEN ÖDEMEDİLER"
TTB Genel Sekreteri Vedat Bulut ise “‘Hakkınızı ödeyemeyiz’ dediler zaten ödemediler” dedi.