‘Geçiniz bu vesayet falan, kimse yemiyor artık’

‘Geçiniz bu vesayet falan, kimse yemiyor artık’
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, memurlarla ilgili yaptığı uyarıyı “CHP’nin vesayet zihniyeti olduğunun itirafıdır” diye değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yanıt verdi. Kılıçdaroğlu şunları söyledi:“Sayın...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, memurlarla ilgili yaptığı uyarıyı “CHP’nin vesayet zihniyeti olduğunun itirafıdır” diye değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yanıt verdi. Kılıçdaroğlu şunları söyledi:
“Sayın Erdoğan bir açıklama yapmış. Yolsuzluklara karşı mücadele edeceğim. Yolsuzlukları savunan kişilere karşı da mücadele edeceğim. Bunu en başta bilmesi gereken de Sayın Erdoğan’dır. Bir daha söylüyorum, kanun dışı talimatları kim yerine getirirse, fakirin fukaranın cebine kim elini atarsa, fakirin fukaranın kim hakkını yerse onun karşısında olacağım. Yanında Erdoğan dahi olsa! Adaletten, haktan, hukuktan yanayım. Kanuna uyan, vatandaşın hakkını koruyan herkesin benim başımın üstünde yeri var…”
Kılıçdaroğlu, akşam saatlerinde de sosyal medyadan paylaşım yaptı:
“Milletin evlatları ‘KPSS’ diye umutlansın, Erdoğan ve şürekası vakıf süslü paralel yapılarla onların geleceğini çalsın. Sonra ‘vesayet’ falan, hep aynı nakarat… Geçiniz bunları, kimse yemiyor.”