Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan: Kısa süre içinde bu “rasyonelleşme” çabalarından vazgeçeceklerini düşünüyorum

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan: Kısa süre içinde bu “rasyonelleşme” çabalarından vazgeçeceklerini düşünüyorum
Gelecek Partisi Sözcüsü iktisatçı Serkan Özcan, sosyal medyada yaptığı açıklama ile yeni dönemde ekonomide atılması öngörülen rasyonel adımların uzun sürmeyeceğini belirtti. Hazine ve Maliye Bakanı olarak atanan Mehmet...

Gelecek Partisi Sözcüsü iktisatçı Serkan Özcan, sosyal medyada yaptığı açıklama ile yeni dönemde ekonomide atılması öngörülen rasyonel adımların uzun sürmeyeceğini belirtti. Hazine ve Maliye Bakanı olarak atanan Mehmet Şimşek, görevi devralırken "Türkiye’nin rasyonel bir zemine dönme dışında bir seçeneği kalmamıştır" ifadelerini kullanmıştı.

Türkiye'de uzun süredir Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın düşük faiz politikası uygulanıyor. Erdoğan'ın yaklaşımından farklı düşünen bakan ve kurmayların yerine ise Cumhurbaşkanı'yla paralel uygulamalar üretecek isimler getiriliyor.

Ancak seçimlerin ardından yeni kabinede Hazine ve Maliye Bakanlığı'na Mehmet Şimşek getirildi. Şimşek'in ekonomide ortodoks ve rasyonel politikaları savunduğu biliniyor. ekonomideki riskli gidişin yeni dönemde Şimşek ile önünün alınması bekleniyor.

Gelecek Partisi sözcüsü Özcan ise konuya ilişkin "Tablonun ağırlığına, bu tabloyu düzeltmek için gereken politikaların siyasi ve sosyal sonuçlarına bakarak, kısa süre içinde bu “rasyonelleşme” çabalarından vazgeçeceklerini düşünüyorum!" yorumunda bulundu.

Özcan'ın ifadelerinin tamamı şöyle:

Dolar kurunda kontrollü yükseliş

"Dolar/TL kurunun kontrollü bir biçimde yükseltildiği bir dönemdeyiz!

Uzunca bir süredir uygulanan “faiz düşerse enflasyon da düşer” politikasının, o yetmeyince arka kapıdan satılan yüz milyarlarca dolar Merkez Bankası rezervinin, o da yetmeyince zorlamaya dönük tebliğlerin ve hatta telefonla şirketlere/bankalara uygulanan baskıların işe yaramadığını kabul ettiler!

Olan; gelirini kaybeden, yüksek enflasyon altında ezilen, başını sokacak ev bulamayan, her geçen gün yoksullaşan, ödediği vergiler üç beş yüz bin zengine aktarılan yurdumun güzel insanlarına oldu!

Bu suçları işleyenler ve işletenler ise hayatlarına hiçbir şey olmamış gibi devam edecekler! Hesap vermeyecekler, özür dilemeyecekler, çıkacak faturayla garibanı daha da ezecekler!

"Piyasada hala Merkez Bankası dışında ciddi bir döviz satıcısı yok"

Piyasada hala Merkez Bankası dışında ciddi bir döviz satıcısı yok! Muhtemelen korkutmadan, ürkütmeden yapılan bu döviz kuru artışında hangi noktada yatırımcının dövizini satmaya başlayacağını anlamaya çalışıyorlar!

Dolar/TL kurunda 24-25 seviyelerinden bir miktar satış olacağını düşünüyor olabilirler! Ancak yatırımcı açısından sadece döviz kurunun düzeyi değil, bununla birlikte ortaya konacak program da etkili olacak!

Açıkçası; tablonun ağırlığına, bu tabloyu düzeltmek için gereken politikaların siyasi ve sosyal sonuçlarına bakarak, kısa süre içinde bu “rasyonelleşme” çabalarından vazgeçeceklerini düşünüyorum."