Gemlik yürüyüşüne müdahale

Gemlik yürüyüşüne müdahale
Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Partisi, Abdullah Öcalan’a uygulanan görüş yasağını protesto etmek için “Tecrit Siyasetine Karşı...

Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Partisi, Abdullah Öcalan’a uygulanan görüş yasağını protesto etmek için “Tecrit Siyasetine Karşı Özgürlüğü Savunmak İçin Gemlik’e Yürüyoruz” sloganıyla düzenlenmesi planlanan Gemlik Yürüyüşü’ne polis izin vermedi.

Polis 50 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlardan bazılarına ters kelepçe takıldı.

SİZ DE DİŞLİLERİ OLDUNUZ BU AKP’NİN ÇEMBERİNİN
Milletvekilini çembere alan polise seslenen HDP’li Ayşe Acar Başaran, “Faşizmin dişlerinin çemberi olmayın, yazık! Vallahi bu çark sizi de öğütür. Sizi de öğütecek benzerleriniz gibi… Kadınlar, yoksullar, gençler, Kürtler, Türkler, Aleviler, Sünniler, Lazlar… Hepsi sizin çemberinizden bıktı artık. Siz de dişlileri oldunuz bu AKP’nin çemberinin” dedi.

BURSA VALİLİĞİ KENTE GİRİŞE İZİN VERMİYOR
Öte yandan Bursa Valiliği yürüyüş için il dışından gelmek isteyen HDP’lilerin şehre girişine izin vermiyor. HDP Gemlik ve İnegöl ilçe binalarına giriş ve çıkışlar polis tarafından kapatıldı. Gemlik ilçe binasının kapısı ise polis tarafından dışarıdan kilitlendi.

HDP Bursa İl Örgütü tarafından belirlenen toplanma alanı olan Arabayatağı Pazar alanına polis kimseyi almadı. Arabayatağı Pazar Alanı’nda basın açıklaması yapmak isteyen aralarında HDP Iğdır Milletvekili Habip Eksik’inde olduğu kitleyi polis engelledi. Müdahalede HDP Bursa İl Eşbaşkanı Mehmet Dilek, HDP PM Üyesi Avukat Cahit Kırkazak ve HDP Kadın Meclisi’nden Selvi Kalır gözaltına alındı. Milletvekili Habip Eksik ile birlikte kitle Arabayatağı Pazar Alanı yakınında bir kıraathanede abluka altına alındı. Kıraathaneden çıkmak isteyenler de gözaltına alındı. Resmi açıklamaya göre toplam 19 kişi gözaltına alındı.